Kevin Magnussen stopper i Formel 1: 'Har haft lige så stor betydning som Tom K'

Danske Kevin Magnussen forlader Formel 1 efter den igangværende sæson, bekræfter han overfor B.T.

Kevin Magnussen stopper hos Haas efter Formel 1-sæsonen. (Foto: handout © Scanpix)

Bliver han? Smutter han? Bliver han? Smutter han?

Kevin Magnussens Formel 1-fremtid har været den varmeste kartoffel i dansk sport de seneste uger, og nu bekræfter racerkøreren på Instagram, at han er fortid hos sit hold Haas efter den igangværende sæson.

Det er dog også samtidig et farvel til Formel 1 i denne omgang, lyder det fra danskeren.

- Jeg har ikke vundet racerløb i syv år, og det ville heller ikke ske i 2021, hvis jeg fortsatte i Formel 1. Derfor søger jeg nu nye udfordringer i andre klasser, siger Magnussen til B.T.

I opslaget på sine sociale platforme takker Magnussen for sine fire år hos Haas.

- Formel 1-sæsonen 2020 bliver min sidste med Haas. Jeg har haft en fantastisk tid med holdet gennem fire år, og jeg ser tilbage på en forrygende rejse, skriver den 28-årige dansker i sit opslag på Instagram.

- At være en del af et nyt hold har været en udfordring, som jeg har nydt og det har givet mig en enorm mængde erfaring, der har hjulpet mig med at vokse og udvikle mig som racerkører, skriver Kevin Magnussen.

Også holdkammeraten hos Haas, franskmanden Romain Grosjean, har bekræftet, at han stopper på holdet, som altså skal finde to nye kørere til næste sæson.

Kevins betydning kan ikke overvurderes

I gang med sin syvende Formel 1-sæson, og med de seks foregående i sidespejlet, har Magnussen været en dynamo, en drivkraft i dansk motorsport, siger Bo Baltzer Nielsen, sportschef i Dansk Automobil Sports Union (DASU).

- Kevins betydning for dansk motorsport og fremtidige talenter kan næsten ikke overvurderes. Han har vist andre i Danmark, at det rent faktisk kan lade sig gøre at komme i den absolutte topklasse i motorsport, selvom man er dansker, siger sportschefen til DR Sporten.

Formel 1 er nemlig en meget lukket klub. 20 sæder, 20 kørere. Historien om nåleøjet.

- Kevins år i Formel 1 har haft lige så stor betydning, som da Tom Kristensen åbnede døren for danske navne i udlandet med sine Le Mans-sejre, siger DASU's sportschef.

Det er Formel 1-ekspert Peter Nygaard enig i. Ja, Kevins betydning er endda større end Tom Kristensens, mener han.

- Tom var den første, der fik kæmpesuces i Le Mans, men Kevin var den første, der fik succes på allerøverste plan i motorsport. Og det skal vi lige slå fast - Kevin har haft en succesfuld Formel 1-karriere, siger Peter Nygaard til DR Sporten.

Sportschefen i DASU, Bo Baltzer, har tidligere talt om, hvordan dansk motorsport befinder sig 'i en ny guldalder'.

Frederik Vesti brænder dæk af i Formel 3, mens Christian Lundgaard gang på gang imponerer i Formel 2. Begge har kunnet spejde mod og se op til Kevin Magnussen, men de har også turdet skrue op for drømmene og gå mod den dør, Magnussen 'har sparket op'.

- Nu tør danske gocartkørere drømme om Formel 1, hvor de for ti-femten år siden, når det gik vildt for sig, drømte om at køre Lemans, siger Peter Nygaard til DR Sporten.

Og det er Kevin Magnussens fortjeneste, lyder det.

Færdig i formel 1 for altid?

Det store spørgsmål er nu, hvilken gren af motorsporten Kevin Magnussen kaster sin kærlighed over og opmærksomhed på.

Der er ingen tvivl om, at man er et varmt navn, når man kommer direkte fra Formel 1, siger Peter Nygaard. Tidligere har kørere taget springet til IndyCar i USA eller sportsvogns-VM, ligesom det nye Formel E for elektriske biler er en mulighed. Det må tiden vise.

Og så er der jo også chancen for, at Kevin Magnussen vender tilbage til Formel 1 på et senere tidspunkt.

- I mine øjne har Kevin Magnussen slet ikke udspillet sin rolle i Formel 1. Han er stadigvæk en af de ti bedste kørere i feltet, men kortene er bare faldet uendelig uheldigt for ham, så jeg kan sagtens forestille mig, at et team vil kigge hans vej, hvis de mangler en kører, siger Formel 1-ekspert Peter Nygaard.

- Så er spørgsmålet, om han vil komme tilbage til Formel 1, hvis han har fuld fokus på den serie, han kører i stedet næste år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk