Kevin Magnussen udgår af træningen på Monza

Kevin Magnussen måtte fredag udgå af anden træning på Monza-banen, da hans bil brød sammen.

Kevin Magnussens bil brød sammen i den anden træning på Monza-banen. (Foto: Daniel dal Zennaro © Scanpix)

De første to træninger forud for søndagens Formel-1 grandprix på den italienske Monza-bane er overstået, og danske Kevin Magnussen (Haas) måtte udgå, da hans bil brød sammen under anden træning.

Under den første træning satte danskeren den 12.-bedste tid.

Magnussens teamkammerat, Romain Grosjean, satte den 16.-hurtigste tid under første træning, og under anden træning fik han igen den 16.-bedste tid - én placering foran Magnussen.

Under første træning stod Lewis Hamilton (Mercedes) for den bedste tid, og efter ham kom holdkammeraten Valtteri Bottas.

På vej til at slå rekord

De to Mercedes-kørere byttede plads ved anden træning.

Dermed ser det ud til, at Hamilton er godt på vej til at slå Michael Schumachers rekord for flest pole positioner. De har begge 68 nu, så er briten hurtigst under lørdagens kvalifikation, går han forbi tyskeren.

Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen satte tredje- og fjerdebedste tid i deres Ferrari-racere under både første og anden træning.

Den tidligere verdensmester Fernando Alonso (McLaren) har desuden fået en straf på 35 gridplaceringer for at lave motorændringer. Det betyder, at spanieren med stor sandsynlighed kommer til at starte bagest ved søndagens grandprix.

Men han er ikke den eneste, der er blevet straffet. Daniel Ricciardo (Red Bull) har taget sin femte motor i brug, og det er en enkelt mere end de fire, det er tilladt at bruge på en sæson. Det koster australieren 20 gridplaceringer.

Ricciardos holdkammerat, Max Verstappen, får en straf på 15 placeringer, da han også har skiftet dele ud i sin Red Bull-racer.

Carlos Sainz (Toro Rosso) har også lavet ulovlige ændringer, og det koster franskmanden 10 placeringer.

Lørdag køres der kvalifikation inden det søndag går løs med Italiens Grand Prix.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve