Kevin Magnussens brasilianske eventyr slutter som et mareridt

Den danske Formel 1-kører måtte udgå fra Brasiliens grandprix efter en kollision med en anden kører.

Allerede inden der var kørt en omgang, måtte Kevin Magnussen udgå fra Brasiliens grandprix. (Foto: © Hoch Zwei, HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images)

Weekenden startede som et eventyr for danske Kevin Magnussen, men den rosenrøde, lykkelige afslutning kom aldrig.

Tværtimod endte Brasiliens grandprix søndag som et vaskeægte mareridt for danskeren.

Selvom den danske Formel 1-kører fredag sikrede karrierens første poleposition på imponerende vis i træningen forud for det brasilianske grandprix, kunne han ikke forsvare den i lørdagens sprint-disciplin, hvor han røg ned på ottendepladsen.

Nogen skandale mente han ikke, det var, da ottendepladsen gav ham et vigtigt point i den samlede VM-stilling, men fra den position skulle den danske Haas-kører så starte, da der skulle køres ræs søndag aften.

Og her blev drømme-fortællingen så skrevet om til et mareridt for danskeren.

Allerede inden for første omgang af søndagens grandprix blev han nemlig påkørt bagfra af australske Daniel Ricciardo fra Mc-Laren, og de to biler røg herefter af banen og måtte udgå.

Kevin Magnussen virker ikke til at være kommet noget til, men efter hans imponerende førsteplads fredag - der også blev rost i forskellige medier verden over - ærgrer han sig over at være udgået af søndagens grandprix.

- Jeg kører almindeligt og bliver ramt. Ikke engang på siden, men bagfra. Det er ærgerligt at misse en god chance for at score point, siger Kevin Magnussen til Viaplay efter løbets afslutning.

Den danske Haas-kører er dog ikke alene om at være skuffet.

Også Formel 1-organisationen lader til at ærgre sig over, at danskeren ikke kunne gennemføre søndagens grandprix efter sin flotte præstation fredag.

- Fredagens helt ser videre fra marken, skriver Formel 1-organisationen på sin Twitter-profil efterfulgt af et iturevet hjerte.

Kevin Magnussen måtte se til, mens de andre biler kunne fortsætte grandprixet. Screenshot fra Formel 1's Twitter-profil. (© Screenshot)

Også konkurrenterne fra Mercedes ærgrer sig på Kevin Magnussens vegne.

- Det er kedeligt for Haas og K-Mag efter deres fremragende weekend indtil videre, skriver Mercedes på sin Twitter-profil.

Jubilæumsløb for Magnussen

Uheldet er ikke alene ærgerligt, fordi Kevin Magnussen havde gode muligheder for at skaffe point i søndagens grandprix.

Der var nemlig lagt op til jubilæumsfest hos Haas, da den danske Formel 1-kører satte sig bag rattet og trådte på speederen for 100 gang for det amerikanske hold.

En imponerende bedrift, men både Haas og danskeren selv havde nok håbet, at resultatet fra søndagens grandprix også havde været værd at fejre, når det var overstået.

Haas danske Formel 1-kører træder ud af sin bil efter at være kørt af banen. (Foto: © MAURO PIMENTEL, Ritzau Scanpix)

De to Mercededs-kørere George Russel og Lewis Hamilton endte som nummer ét og to i det brasilianske grandprix.

Spanske Carlos Sainz fra Ferrari kørte over målstregen som nummer tre.

Der resterer blot ét løb i denne Formel 1-sæson, som hollandske Max Verstappen allerede har vundet. Det gjorde han faktisk allerede i starten af oktober, og det kan du læse om her.