Kørt af banen: Magnussen starter bagerst i Belgien

Lørdagens kvalifikation endte med en tur ud i gruset for danske Kevin Magnussen, der satte langsomste tid.

Kevin Magnussen røg af banen i kvalifikationen og sluttede sidst. (Foto: Lars Baron © Scanpix)

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) starter allerbagest i feltet, når der søndag køres Formel 1-grandprix i Belgien.

Det står klart efter lørdagens kvalifikation.

Magnussen blev elimineret allerede i den første ud af de tre kvalifikationsrunder med den langsomste tid. Kvalifikationen endte desværre for den 27-årige dansker med, at han kørte ud i gruset på sit sidste forsøg.

Det spolerede forsøget, der ellers så ud til potentielt at kunne have sikret ham en plads i anden kvalifikationsrunde.

- Set i bakspejlet skulle jeg nok bare have prøvet at køre en god omgang i stedet for en ekstremt god omgang og have taget den 17.-plads, siger Haas-køreren til Ekstra Bladet.

- Men jeg synes, der var en mulighed for at komme helt op. Jeg prøvede bare for hårdt og kørte af.

Magnussens franske teamkollega, Romain Grosjean, endte som nummer 17 og røg ligeledes ud i første kvalifikationsrunde.

Hamilton dominerer

I toppen af feltet sikrede verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) sig karrierens 93. pole position. Han sluttede foran holdkammeraten Valtteri Bottas og Max Verstappen fra Red Bull.

Hamilton har seks VM-titler på cv'et og har vundet fem af de sidste seks år. I år er han igen godt kørende og ligger øverst i den samlede stilling.

Den britiske stjerne har 132 point på førstepladsen, mens Verstappen har 95 på andenpladsen, og Bottas har 89 point som nummer tre.

Magnussen og co. har haft en svær start på Formel 1-sæsonen, der er usædvanligt kompakt på grund af coronavirusudbruddet.

Danskeren har hentet et enkelt point til den samlede VM-stilling, mens den franske teamkammerat Romain Grosjean ikke har scoret et eneste.

Belgiens Grand Prix skydes i gang søndag klokken 15.10.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk