'Latterlig' beslutning blev begyndelsen på Magnussens øv-dag

Kevin Magnussen skuffede og sluttede på en sidsteplads i Formel 1-grand prixet i Canada.

Kevin Magnussen var irriteret og uforstående efter søndagens grand prix. (Foto: Andre Pichette)

Det så lovende ud, men endte med et regulært vingeskud til Kevin Magnussen.

Den danske Formel 1-kører startede som nummer fem ved det canadiske grand prix, men efter få omgange fik han en skade på Haas-racerens frontvinge og sluttede på sidstepladsen. Han blev tvunget i pitstop og var efterfølgende utilfreds.

I den anden ende af tabellen var Max Verstappen nok en gang hurtigst over de 70 omgange. Den hollandske Red Bull-kører kom først rundt på den canadiske asfalt og øgede sit forspring i VM-stillingen.

På de sidste omgange var han dog en del af regulær benzindrama, da Ferraris Carlos Sainz forsøgte at fravriste førstepladsen fra Verstappen.

'Irriterende og unormal' dansk dag i Canada

Kevin Magnussen var alt andet end tilfreds efter det canadiske grand prix. (Foto: Andre Pichette)

Den 29-årige dansker var tydeligvis ikke tilfreds med Haas-teamet efter grand prixet i Canada, hvor han sluttede som nummer 17. Magnussen svarede slet ikke, da holdet forsøgte at undskylde over radioen for en mislykket strategi i slutningen af løbet.

Kevin Magnussens frontvinge blev beskadiget efter en kollition med Mercedes' Lewis Hamilton, og løbsledelsen besluttede, at den skulle udskiftes. Efterfølgende var han noget uforstående.

- Det er irriterende med de her udsving, siger Kevin Magnussen til TV3+.

- Det er unormalt, at man skal pitte, fordi man får en skramme. Sidste år vandt Lewis Hamilton i Jeddah (Saudi Arabiens grand prix, red.) med en halv forvinge. Latterligt, men sådan er det åbenbart.

Kevin Magnussen forsøgte at kæmpe sig tilbage fra sin placering bagerst i feltet, men mod slutningen sendte Haas ikke danskeren i pit for at skifte dæk, hvilket resulterede i dårlig stemning på holdet.

Derudover falder Haas til niendepladsen i den samlede stilling, da Lance Stroll fra Aston Martin fik et point. Holdkammerat Mick Schumacher udgik undervejs.

Verstappen fejrede sin sjette sejr...

Max Verstappen startede og sluttede på førstepladsen i Canada. (Foto: Peter Fox © 2022 Getty Images)

Men før Red Bulls verdensmester kunne strække armene i vejret, måtte han kæmpe en lang kamp mod Carlos Sainz fra Ferrari.

Den spanske racerkører forsøgte ihærdigt at overhale Max Verstappen i fronten af feltet. Sainz satte hurtigst omgangstid på 64. omgang og forsøgte adskillige gange at vippe Verstappen af pinden, men hans hollandske overmand hold stand i front.

Dermed indkasserede han 25 point til førstepladsen, hvor han øgede forspringet til holdkammeraten Sergio Perez, som udgik af søndagens grand prix.

... Og fører fortsat i VM-stillingen

Max Verstappen har nu 175 point og er på den samlede førsteplads. (Foto: Clive Rose © 2022 Getty Images)

Dermed har Max Verstappen 175 point efter ni gange Formel 1-væddeløb i denne sæson. Holdkammeraten Sergio Perez og Ferraris Charles Leclerc beholder deres placeringer som henholdsvis nummer to og tre på trods af en skidt dag bag rattet for dem begge.

Selvom den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton kørte fremragende og sluttede på tredjepladsen i Canada, har han endnu langt op til førstepladsen. Han er sjettebedst i den samlede stilling med 77 point.

Kevin Magnussen holder sig fortsat i top-10 med 15 point, mens teamkollega Mick Schumacher ligger nummer 19 uden point.

Næste gang Magnussen og resten af Formel 1-feltet kører om point, er den 1. til 3. juli, når racerbilerne rammer Silverstone og det britiske grand prix.