Lewis Hamilton historisk i USA mens Magnussen skuffer

Kevin Magnussen formåede ikke at avancere fra Q1 i kvalifikationen til det amerikanske grandprix.

Lewis Hamilton starter søndagens løb foran Sebastian Vettel fra Ferrari. (Foto: Mark Thompson © Scanpix)

Lørdag aften blev der kørt Formel 1-kvalifikation til USA's Grand Prix, der køres søndag.

Briten Lewis Hamilton satte ny banerekord og sikrede sig pole position til søndagens grandprix, mens danske Kevin Magnussen oplevede den helt store nedtur.

Med søndagens pole position skrev Mercedes-køreren sig ind i historiebøgerne, da han nu er den kører med flest starter fra forreste række i Formel 1.

Hele 117 gange er Lewis Hamilton startet fra en af de forreste positioner, og det er en enkelt mere end legenden Michael Schumacher.

Det lykkedes ikke for danske Kevin Magnussen at gå videre fra Q1. Og han endte i den modsatte ende af tabellen i forhold til Hamilton.

Danskerens Haas-racer var langsomst af de tyve biler, men da blandt andre Nico Hulkenberg har fået en placeringsstraf for at udskifte motordele, begynder Magnussen ikke søndagens grandprix bagest, men som nummer 18.

Magnussens teamkammerat Romain Grosjean klarede sig videre til Q2, da han sluttede som nummer 15, men det blev endestationen for franskmanden,

Grosjean fører nu 11-6 over danskeren i de to Haas-køreres indbyrdes kvalifikationsregnskab.

Der er blevet kørt Formel 1 på Circuit of the Americas-banen siden 2012. Og med undtagelse af 2013, så har Hamilton vundet grandprixet hver gang. I 2013 var det Ferrari-køreren Sebastian Vettel, der vandt.

Hamilton kan da også sikre sig verdensmesterskabet søndag, hvis han minimum får 16 point flere end Ferraris Sebastian Vettel.

Desuden må Hamiltons holdkammerat hos Mercedes Valtteri Bottas ikke vinde løbet, hvis Hamilton søndag skal blive verdensmester med tre løb tilbage i Formel 1-kalenderen.

Vettel begynder grandprixet som nummer to, mens Bottas starter som nummer tre.

Søndagens løb køres klokken 21.00 dansk tid.

/ritzau/

Facebook
Twitter