Magnussen ærgrer sig over ny regel: 'Bevæger Formel 1 i den forkerte retning'

Formel 1 har indført, at køreren med den hurtigste omgang i et grandprix får ét point til den samlede VM-stilling.

Det skulle egentlig skabe mere spænding.

Men den nye regel om, at det giver ét point til VM-stillingen at sætte den hurtigste omgang i et løb, kommer kun til at gavne de allerhurtigste teams i feltet.

Det mener den danske Haas-kører, Kevin Magnussen, som i øjeblikket forbereder sig på at tage hul på årets første grandprix i australske Melbourne.

- Det er den forkerte retning i forhold til, at man prøver at gøre det fair for alle. Lige præcis den hurtigste omgang har jo supermeget at gøre med, hvor hurtig en bil du har. Så det er et point, der vil blive givet ud til et af de tre topteams, vurderer Magnussen.

De tre hurtigste teams i feltet har de seneste år været Mercedes, Ferrari og Red Bull, og der er intet, der tyder på, at det vil blive lavet om i den kommende sæson.

Derfor ærgrer det Kevin Magnussen, at det ikke er muligt for Haas-holdet at tiltvinge sig det ene point.

- Vi har slet ikke muligheden for at score det point. Hvis vi skal i top 10, så kommer vi ikke til at sætte hurtigste tid. Det er stensikkert. Vi kan godt sætte hurtigste tid i et løb, hvis vi er allersidst i løbet og sætter nye bløde dæk på og så forsøge at fyre en hurtig omgang af, men ellers kan det ikke lade sig gøre. Så det kommer ikke til at betyde noget for os, siger Magnussen.

Det australske grandprix løber af stablen på søndag i Melbourne, hvor Kevin Magnussen tidligere har kørt meget imponerende løb.

Det var her, han i 2014 i sit allerførste Formel 1-løb kørte sin McLaren-racer ind på en 2. plads i grandprixet.

En placering, som han ikke siden har kunne leve op til i sine efterfølgende 81 Formel 1-grandprixer.

Facebook
Twitter