Magnussen bliver nummer 13 i Monaco-kvalifikation

Danskeren starter dog som nummer 11 i grandprix'et, da to konkurrenter efterfølgende fik placeringsstraf.

Kevin Magnussen måtte tage til takke med en placering som nummer 13 ved kvalifikationen i Monaco. (Foto: Andrej Isakovic © Scanpix)

Formel 1-køreren Kevin Magnussen (Haas) kunne ikke følge op på de gode takter fra træningerne i Monaco, da der lørdag eftermiddag blev kørt kvalifikation.

Danskeren nåede frem til anden kvalifikationsrunde, Q2, men her blev han blot noteret for 13.-bedste tid og var derfor ikke blandt de ti, der skulle køre om pole position.

Straf til to konkurrenter gør dog, at Magnussen får en spiselig startposition som nummer 11 i søndagens grandprix.

Heller ikke den tidligere verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) formåede at komme med i tredje kvalifikationsrunde. Han sluttede en placering dårligere end danskeren.

I de to sidste træninger op til kvalifikationen var Magnussen sluttet som nummer ni, og i alle weekendens træninger var han sluttet foran holdkammerat Romain Grosjean.

Holdkammeraten var hurtigere

Modsat Magnussen formåede franskmanden dog at klare sig videre til den afsluttende kvalifikationsrunde, selv om han var lige ved at udgå i første kvalifikationsrunde, hvor han kun akkurat undgik en kollision med en anden racer.

Kvalifikationen er særligt vigtig på den ikoniske bybane i fyrstedømmet. Det skyldes, at banen kun levner ganske få muligheder for at lave overhalinger under selve grandprixet.

Straf til konkurrenter

Jenson Button blev nummer ni i kvalifikationen, men starter sidst, fordi hans team måtte udskifte nogle komponenter i hans motor.

Den anden McLaren-mand, Stoffel Vandoorne, slæber rundt på en straf på tre startplaceringer fra grandprixet i Barcelona. Dermed dumper han fra nummer 10 til nummer 13.

Magnussens bedste resultat i Monaco er en tiendeplads i grandprixet i 2014. Dengang kørte han for McLaren.

Ferraris Kimi Raikkonen var hurtigst og tog pole position foran holdkammerat Sebastian Vettel.

/ritzau/

Facebook
Twitter