Magnussen efter ottendeplads: 'Der var sindssygt meget pres på'

Kevin Magnussen måtte køre en stor del af Formel 1-grandprixet i Rusland med andre racere lige i hælene.

Kevin Magnussen har efter løbet 53 point i den samlede VM-stilling og ligger dermed á point med Nico Hülkenberg på en syvendepladsen. (Foto: Andrej Isakovic © Scanpix)

Kevin Magnussen var under et enormt pres gennem det meste af søndagens Formel 1-grandprix i Sotji, fortæller danskeren efter sin ottendeplads.

Hans Haas-racer manglede fart i forhold til den fornemme femteplads i kvalifikationen dagen forinden, og som sådan måtte Kevin Magnussen køre de fleste af omgangene i konstant fare for overhalinger bagfra.

- Der var sindssygt meget pres. Vi fik den hjem, men en ottendeplads og fire point viser nok, hvor godt vi gjorde det lørdag (i kvalifikationen), siger Kevin Magnussen til TV3+.

Straks fra start blev han overhalet af Charles Leclerc i Sauber, og siden måtte han kæmpe hele vejen til mål mod to Force India-racere, der på skift forsøgte at komme i angreb.

- Der var ikke meget at give af. Vi var ikke hurtigere nok overhovedet. Det var super overraskende, at specielt Leclerc bare kørte fra mig på den måde.

- Force India kunne jeg lige med nød og næppe holde bag mig, siger Kevin Magnussen.

Han forklarer, at han måtte køre hver omgang, som var det en vigtig kvalifikationsomgang, og med viden om, at selv den mindste fejl potentielt kunne koste VM-point.

Derfor betragter han på bundlinjen udbyttet som det bedst mulige.

Kun Leclerc og de to Red Bull-kørere, Max Verstappen og Daniel Ricciardo, slap forbi ham.

Kevin Magnussen har efter løbet 53 point i den samlede VM-stilling og ligger dermed á point med Nico Hülkenberg på en syvendepladsen i kampen om at blive "best of the rest" - som man kalder kampen bag de tre topteams, Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Holdkammeraten Grosjean har fortsat i alt hentet 27 point i sæsonen efter en 11.-plads i Sotji.

Lewis Hamilton vandt løbet og fører i VM-stillingen med 50 point ned til Sebastian Vettel, som blev treer i Rusland.

/ritzau/