Magnussen ender langt tilbage i Formel 1-afslutning: 'Vi fokuserede på at have det sjovt'

Kevin Magnussens sidste Formel 1-løb foregik i den tunge ende af feltet. Max Verstappen vandt i Abu Dhabi.

Kevin Magnussens Formel 1-karriere er foreløbig forbi, men nogen specielt mindeværdig afslutning fik han ikke i Abu Dhabi.

Sæsonens sidste grandprix formede sig nemlig som mange af de foregående. Haas-bilen kunne ikke følge med, og Magnussens tid i det fineste selskab sluttede med en beskeden 18.-plads.

Efterfølgende var det en berørt Kevin Magnussen, der gav sit sidste interview i Formel 1-regi i denne omgang.

- Det var svært at nyde. Det var en hård omgang og nok et af de sløjeste rent performance-mæssigt i år.

- Men vi havde ingen forventninger, så vi fokuserede bare på at have det sjovt og hygge os i denne weekend. Vi vidste, det ville blive svært at gøre noget som helst, siger Kevin Magnussen

Grandprixet blev vundet af Max Verstappen, der tog sin anden sæsonsejr i Red Bull-raceren foran de to Mercedes-kørere Valtteri Bottas og Lewis Hamilton.

For en sjælden gang skyld vandt Mercedes ikke. (Foto: HAMAD I MOHAMMED © Scanpix)

Med andenpladsen i løbet sikrede Bottas sig også den samlede andenplads efter Hamilton, som for længst har vundet sit syvende Formel 1-mesterskab. Verstappen slutter som samlet treer.

Magnussen måtte nøjes med enkelt point i alt i sin sidste Formel 1-sæson, der langtfra har formet sig, som han og Haas-teamet havde håbet.

Startede flot

Heller ikke i søndagens løb kunne de to Haas-biler gøre sig gældende, selv om danskeren som så ofte før leverede en god start.

Magnussen var placeret i bageste startrække som straf for at have udskiftet en komponent i motoren, men kørte sig på første omgang op på 17.-pladsen.

Han blev dog snart distanceret af Sergio Perez i den hurtigere Racing Point-racer, men kort efter måtte mexicaneren udgå, og dermed havde Magnussen et problem mindre at bøvle med.

Danskeren havde dog også rigeligt at se til med at holde fart i sit køretøj, der på ny viste sig som et at feltets langsomste.

Heller ikke i den mere festlige ende af feltet var der meget drama i opgøret mellem de bedste. Max Verstappen indledte løbet i pole position og gav ikke slip på førstepladsen.

Også rækkefølgen på forfølgerne forblev den samme, som ved løbets start: Valtteri Bottas forblev foran Lewis Hamilton, og det var kun uheld, der eventuelt kunne rive løbet ud af stillingskrigen.

Men ingen sorte katte løb over vejen, så Verstappen kunne efter 55 omgange drøne over målstregen i triumf.

For Magnussen kommer næste sæson til at foregå i den amerikanske Imsa-serie, hvor han skal køre for holdet Chip Ganassi Racing.

- Jeg glæder mig bare til at komme i gang med det, jeg skal nu, og jeg føler mig heldig over den chance, jeg har fået i Formel 1. Det var har været en fantastisk rejse, siger Kevin Magnussen.

Herunder kan du genopleve Kevin Magnussens karriere i billeder.

  • Det var noget af en Formel 1-debut for Kevin Magnussen, hvor han kørte sig til en andenplads i Australiens grandprix (Foto: William WEST © Scanpix)
  • Det var første gang en dansker kørte på podiet i Formel 1. Resultatet i Australien er Kevin Magnussens bedste i Formel 1. (Foto: Jason reed © Scanpix)
  • Det var kun tredje gang i moderne Formel 1-historie, at en kører endte på podiet i sit debutløb. Jacques Villeneuve gjorde det i 1996 og Lewis Hamilton i 2007. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)
  • I 2016 bliver Kevin Magnussen præsenteret som ny Renault-kører sammen med Jolyon Palmer. (Foto: Maxim Shemetov © Scanpix)
  • Det blev dog ikke den store succes for danskeren, som ender på en samlet 16. plads i VM-stillingen. Undervejs formår Magnussen dog i momenter at vise sine evner frem, og han ender blandt andet på en fornem syvende plads i det russiske grandprix. (Foto: BRANDON MALONE © Scanpix)
  • Den blev til en enkelt sæson hos Renault for Magnussen, som sluttede foran teamkollega Jolyon Palmer. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)
  • Kevin Magnussen præsenteres hos Haas forud for 2017-sæsonen. Især i 2018 var der fart på Haas-raceren i 2018, hvor Kevin Magnussen sluttede på en imponerende niendeplads i den samlede VM-stilling. Det er danskerens bedste resultat i sine seks sæsoner i Formel 1. (Foto: Giuseppe Cacace © Scanpix)
  • Selvom det til tider kørte godt for Magnussen hos Haas, så var bilen ofte et problem. Hele 16 gange er det ikke lykkedes for Magnussen at køre bilen over stregen. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)
  • Efter søndagens grandprix i Abu Dhabi er det slut for Magnussen i Formel 1. Næste sæson skal Magnussen køre i den amerikanske Imsa-serie for holdet Chip Ganassi Racing. (Foto: Anton Vaganov © Scanpix)
1 / 9

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk