Magnussen er ’super glad’ for sin kvalifikation trods tidlig fejl

I sæsonens første Formel 1-grandprix starter Kevin Magnussen på en syvendeplads.

Kevin Magnussen og det amerikanske Haas-team er blevet spået en god sæson i Formel 1. Og hvis man kan dømme noget ud fra kvalifikationen inden det første grandprix, får spådommen ben at gå på.

Den 26-årige danske racerkører sluttede på syvendepladsen i kvalifikationen bare en enkelt placering bag sin teamkollega, franske Romain Grosjean.

- Jeg er super glad. Jeg ville gerne have gjort det perfekt, men heldigvis var bilen til, at vi kunne ende så højt, siger Kevin Magnussen.

Kvalifikationen bliver kørt som et udskilningsløb over tre etaper, og på den første del af kvalifikationen lavede en Kevin Magnussen en kørefejl, der bragte ham ned i den tunge del af feltet.

Derfor måtte han en ekstra gang på banen på et nyt sæt dæk for ikke at blive udskilt tidligt i kvalifikationen.

Oversatsede

I første omgang betød det, at han klarede sig videre i kvalifikationen, men modsat sine konkurrenter havde han derfor ikke helt friske dæk til den sidste og afgørende del af kvalifikationen.

- Jeg havde ikke den perfekte tidtagning. Jeg var lidt anspændt og lidt oppe at køre over at komme ud og give den gas, så jeg kom til at oversatse i den første del af kvalifikationen. Men heldigvis var bilen sindssygt god.

Magnussens Haas-racer er i denne sæson næsten helt sort. (Foto: JAMES ROSS © Scanpix)

Haas-raceren, der drøner rundt med en Ferrari-motor under chassiset, er blevet forbedret i vinterpausen, og den ser allerede mere konkurrencedygtig ud end i sidste sæson.

- Der er masser af 'downforce' i bilen, som har en rigtig god bagende. Når vi giver gas, så er der masser af vejgreb, så vi ikke laver hjulspind.

Den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton vandt kvalifikationen foran sin finske teamkollega Valtteri Bottas.

Det australske grandprix køres søndag kl. 06.10. Du kan se grandprixet i fjernsynet på 3+ eller følge med i tekst her på dr.dk/sporten.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter