Magnussen henter en ottendeplads og fire VM-point i Rusland

Den danske Formel 1-kører blev nummer otte i søndagens grandprix og kan sætte fire point på VM-kontoen.

Magnussen startede det russiske grandprix som nummer fem, men måtte i mål tage til takke med en ottendeplads. (Foto: Andrej Isakovic © Scanpix)

Kevin Magnussen fuldendte en god weekend i Sotji, da det russiske Formel 1-grandprix blev kørt søndag.

Fredag blev hans kontrakt med Haas-holdet forlænget, lørdag satte han femtehurtigste tid i kvalifikationen, og da selve løbet skulle afgøres, stemplede danskeren ind med en kontrolleret og disciplineret indsats.

Kevin Magnussen sluttede som nummer otte, og han kunne derfor sætte VM-point på kontoen for første gang siden det belgiske grandprix i slutningen af august.

Lewis Hamilton vandt løbet og udbyggede dermed sin føring i VM-stillingen til 50 point.

Andenpladsen gik til britens holdkammerat hos Mercedes, Valtteri Bottas, mens Ferraris Sebastian Vettel, der er toer i VM-regnskabet, blev nummer tre.

Kevin Magnussens holdkammerat, Romain Grosjean, sluttede som nummer 11 og fik dermed ingen VM-point.

Magnussen havde efter et par pointløse præstationer i de seneste grandprixer en overraskende god optakt til søndagens løb i Rusland med en startplacering som nummer fem.

Det var dog forventet, at Kevin Magnussen ville få svært ved at holde sin startposition, fordi et par hurtigere kørende biler startede bag ham.

Magnussen mistede hurtigt en placering til Saubers Charles Leclerc og måtte siden også lade Red Bulls Max Verstappen køre forbi.

Som løbet skred frem, faldt den danske Haas-kører yderlige en placering tilbage og etablerede sig på ottendepladsen, hvor han igennem det meste af løbet formåede at holde de to Force India-biler bag sig.

Undervejs beordrede Force India-ledelsen Esteban Ocon til at lade Sergio Perez køre forbi sig for at se, om Perez havde mere held til at indlede et reelt angreb på Magnussen. Men det kom aldrig, og så blive de to beordret til at bytte tilbage igen.

Men heller ikke i andet forsøg kunne Ocon for alvor true den godt og økonomisk kørende dansker.

Kevin Magnussen har efter løbet 53 point i den samlede VM-stilling og ligger dermed á point med Nico Hülkenberg på en syvendepladsen i kampen om at blive "best of the rest" - som man kalder kampen bag de tre topteams, Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Holdkammeraten Grosjean har hentet 27 point i sæsonen.

/ritzau/

FacebookTwitter