Magnussen kæmper sig i mål som nummer 12 i Østrig: 'Løbshastigheden var god'

Kevin Magnussen sluttede som nummer 12 i Østrig, men han mærkede selv forbedringer, som manglede i sidste sæson.

Kevin Magnussen startede som nummer 15 i det østrigske grandprix. (Foto: Joe Klamar © Scanpix)

Modsat i sidste weekend så gennemførte Kevin Magnussen søndagens grandprix på Red Bull Ring i Østrig.

Men derudover var det småt med lyspunkter for danskeren i sæsonens andet løb, hvor det endte med en 12.-plads.

Mindre skader på Magnussens bil besværliggjorde danskerens eftermiddag, men dem til trods så viste Haas-bilerne sig igen at mangle den fart, der formentlig skal til for regelmæssigt at kunne kæmpe om VM-point i år.

- Jeg blev ramt i siden. Jeg ved ikke, hvor meget det gjorde ved bilen. Den kørte sådan set ok, men det er klart, at bilen ikke bliver bedre af at blive ødelagt, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Lewis Hamilton var først over målstregen i Østrig. (Foto: JOE KLAMAR / FIA/F1 HANDOUT © Scanpix)

Haas-kollega Romain Grosjean sluttede som nummer 13, efter han og Kevin Magnussen havde skiftet positioner flere gange undervejs.

- Vi kom lidt i vejen for hinanden og lå på kryds og tværs af hinanden i forhold til strategi og sådan og kæmpede om de samme placeringer til sidst.

- Det er altid lidt akavat, men vi gav det begge et forsøg og kom tæt på (top-10, red.), siger Kevin Magnussen.

I front var Lewis Hamilton fra start til slut. Den britiske Mercedes-kører var i fuld kontrol og slap kun førstepladsen i et par omgange undervejs i forbindelse med et pitstop.

Hamiltons holdkammerat, Valtteri Bottas, og Red Bulls Max Verstappen fuldendte podiet ved at tage henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Bottas, der vandt i sidste weekend, beholder førstepladsen i VM-stillingen, men nu med Hamilton blot seks point efter sig. McLarens Lando Norris er nummer tre, 11 point efter Hamilton.

Ferrari udgår tidligt

Efter en god start kom Kevin Magnussen hurtigt op på 12.-pladsen fra sin startplads som nummer 15.

Knap så godt gik det for Ferrari. Faktisk kunne det ikke være gået ret meget værre for Sebastian Vettel og Charles Leclerc, der kørte sammen i et af de første sving.

Begge måtte efterfølgende udgå, og så sluttede en skidt weekend for Ferrari et godt stykke før tid.

I samme situation blev Magnussens Haas-racer ramt, og selv om bilen stadig kunne køre, faldt danskeren hurtigt tilbage i feltet til 16.-pladsen med kun de sløje Williams-biler bag sig.

Haas-bilerne var aldrig for alvor tæt på at kunne kæmpe med om VM-point.

Magnussen mærker forbedringer i Haas-raceren

Efter søndagens Formel 1-grandprix i Østrig fortalte Magnussen om markbare forbedringer, hvor Haas-raceren tilsyneladende begynder at vise nogle af de takter, som den danske Formel 1-kører og hans hold savnede så grueligt i den sidste sæson.

- Balancen var god, og dækkene var det. Igen var det et bevis på, hvad der er ændret siden sidste år. Vi kørte langt på det første sæt dæk og havde god fart på det andet også.

- Løbshastigheden var god, siger Kevin Magnussen til TV3+.

/ritzau/

Facebook
Twitter