Magnussen klemmer sig lige nøjagtig i top-10 i brasiliansk kvalifikation

Racerkøreren Kevin Magnussen starter som nummer ni efter kvalifikationen til Formel 1-grandprixet i Brasilien.

Kevin Magnussen så ud til at finde god fart på Jose Carlos Pace Circuit i Sao Paulo ved lørdagens Formel 1-kvalifikation. (Foto: Amanda Perobelli © Scanpix)

Der har været langt mellem de hurtige tider i Haas-racerne i dette års Formel 1-sæson.

Men lørdag fik holdets to kørere, Kevin Magnussen og Romain Grosjean, tingene til at fungere og racerne til at finde god fart, da de kørte kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Brasilien.

Således sluttede begge bilerne i top-10. Magnussen sluttede som tier i kvalifikationen, hvor det blev til en ottendeplads for Grosjean.

Kevin Magnussen (billedet) ligger placeret som nummer 16 i VM-regnskabet før søndagens grandprix i Brasilien. (Foto: Ricardo Moraes © Scanpix)

I søndagens grandprix rykker de begge endda en plads frem i feltet fra start, da Ferraris Charles Leclerc, der blev nummer fire i kvalifikationen, har en straf på ti placeringer.

Max Verstappen fra Red Bull var hurtigst af alle og starter forrest i søndagens grandprix. Hans hurtigste tid i Q3 var 1 minut og 7,508 sekunder. Magnussen var godt 1,5 sekund langsommere end belgieren.

Det er allerede afgjort, hvem der bliver verdensmester i denne sæson. Ved det seneste løb i USA sikrede Lewis Hamilton (Mercedes) sig titlen for sjette gang i karrieren og for tredje sæson i træk.

Magnussen ligger på 16.-pladsen med 20 point, mens Grosjean er en plads længere nede i tabellen med otte point.

Grandprixet i Brasilien er det næstsidste i sæsonen.

/ritzau/