Magnussen kører længst i Formel 1-test

Haas-bilen fik vist, at den både er pålidelig og hurtig, da Kevin Magnussen testede den tirsdag i Barcelona.

Kevin Magnussen i Haas-raceren. (Foto: ALEJANDRO GARCIA © Scanpix)

Kevin Magnussen tilbagelagde flest kilometer af samtlige racerkørere under tirsdagens Formel 1-test i Barcelona.

Det blev i alt til 118 omgange for Haas-køreren på Circuit Catalunya, hvilket svarer til 550 kilometer - eller en køretur fra Hamborg til Skagen.

Tirsdagens hurtigste mand, Ferraris Kimi Räikkönen, var tættest på at matche danskeren med 108 omgange.

Modsat de øvrige hold splitter Mercedes testdagene i Barcelona op i to, så Lewis Hamilton og Valtteri Bottas kører en halv dag hver. Tilsammen fik de to Mercedes-kørere tilbagelagt 168 omgange - eller 780 kilometer.

Med tirsdagens indsats ydede Kevin Magnussen dermed et godt bidrag til Haas-holdets analysebank.

Fjerdehurtigst på dagen

I forbindelse med testen i Barcelona har Formel 1-holdene typisk et stort fokus på at køre så mange kilometer som muligt for at lære bilerne godt at kende forud for den forestående sæson.

Magnussen endte med at være fjerdehurtigste mand af de 11 kørere, der tirsdag testkørte bilerne på Circuit Catalunya.

Tiden på 1 minut og 22,204 sekunder satte han sidst på eftermiddagen efter en længere pause i garagen. Danskeren var blandt andre hurtigere end Valtteri Bottas i Mercedes-bilen.

Hurtigste mand var finske Kimi Räikkönen (Ferrarri) med en tid på 1 minut og 20,96 sekunder. Lewis Hamilton (Mercedes) og Max Verstappen (Red Bull) var også hurtigere end den danske Haas-kører - Verstappen dog blot 0,004 sekund.

Kevin Magnussen overlader nu for en stund rattet i Haas-raceren til holdkammeraten Romain Grosjean, der skal teste bilen onsdag og torsdag. I næste uge fortsætter testdagene på Circuit Catalunya.

/ritzau/