Magnussen nummer ti ved stormfuld Formel 1-træning

Danske Kevin Magnussen lå midt i feltet ved fredagens første træning. Ingen hold pressede dog bilerne.

Kevin Magnussen i den gule bil ved første træning i Australien (Foto: PAUL CROCK © Scanpix)

En våd bane og en bister blæst lagde fredag eftermiddag lokal tid en dæmper på kørerne i Formel 1, da de var ude på dagens første træning i Melbourne.

Adskillige gange var kun en enkelt eller slet ingen biler på banen, da holdene diskuterede situationen og bilernes setup med deres kørere i pitten.

Mens publikum trak gennemsigtige plastiksække over hovedet og slog paraplyerne op, kørte Kevin Magnussen ud for at teste sin nye Renault-bil. Han nåede i alt at køre 13 omgange i sin gule racer i løbet af de 90 minutter, der var til rådighed.

Den danske racerkørers bedste omgang blev kørt i tiden 1 minut 34,060 sekunder. Det placerede ham som nummer ti i det samlede felt.

Hurtigere end holdkammerat

Magnussens britiske holdkammerat, Jolyon Palmer, nåede banen rundt på 1 minut 35,477 sekunder på sin hurtigste omgang.

De knap så optimale vejrforhold betød på et tidspunkt, at Renaults to kørere på et tidspunkt var de eneste på banen.

I lang tid stod kun 12 kørere noteret for en omgang. Først i løbet af det sidste kvarter af træningen kom næsten alle kørere på banen for at presse bilen under de bedste forhold, hvor asfalten var nogenlunde tør.

Nye dryp fra den grå himmel tvang dog kørerne til igen at prioritere forsigtighed frem for fart.

Sebastian Vettel (Ferrari) var første mand på banen ved dagens træning, men hverken han eller Carlos Sainz (Toro Rosso) formåede at få registreret en omgangstid.

Ny træning senere i dag

Tilbagevendende byger betød samtidig, at der flere steder på banen var meget vådt i nogle sving.

Både Max Verstappen (Toro Rosso) og Kimi Raikkonen (Ferrari) havde begge problemer, og den australske hjemmebanedarling Daniel Ricciardo (Red Bull) var nødt til at stoppe i 12. sving kort før afslutningen på træningen.

I Melbourne er vejret efterfølgende klaret en smule op, og det kan betyde en mere intens træning, så holdene igen afprøver biler og bane senere på dagen.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve