Magnussen sætter ottendehurtigste træningstid i Sotchi

Kort tid efter offentliggørelsen af Magnussens kontraktforlængelse med Haas, var danskeren på banen i Rusland.

Kevin Magnussen havde fint fart i bilen i Rusland. (Foto: SERGEI GRITS © Scanpix)

Kevin Magnussen (Haas) viste fredag lovende takter i den første træning forud for weekendens Formel 1-grandprix i Rusland.

Danskeren satte ottendehurtigste omgangstid på banen i sortehavsbyen Sotchi, et par timer efter at hans forlængelse med Haas-teamet for 2019 var blevet offentliggjort.

Tyske Sebastian Vettel (Ferrari) havde mest fart i sin racerbil med en omgang på 1 minut og 34,488 sekunder efterfulgt af Max Verstappen (Red Bull) og Lewis Hamilton (Mercedes).

Lidt længere nede i feltet gjorde Magnussen det godt med en omgangstid, der var 1,7 sekunder langsommere end Vettels.

Holdkammeraten Romain Grosjean måtte nøjes med 11.-hurtigste tid. Franskmanden var godt et halvt sekund langsommere end Magnussen.

Mercedes hurtigst

I fredagens anden træning var det Magnussen, der sluttede i 11.-bedste tid, men igen overstrålede han Grosjean, der blev nummer 15.

Mercedesbilerne var klart hurtigst med Lewis Hamilton i spidsen foran Valtteri Bottas.

Hamilton satte bedste tid med 1 minut og 33,385 sekunder, mens Magnussen var 1,946 sekunder langsommere.

Grosjean var 2,526 sekunder langsommere end Hamilton.

Magnussen og Grosjean har haft en begivenhedsrig fredag i Sotchi, da det forud for træningen blev annonceret, at duoen også i 2019 skal sidde bag rattene hos Haas.

Lørdag køres der kvalifikation, og her har Kevin Magnussen fået ekstra hjælp i bestræbelserne på at sikre sig en god startposition til søndagens grandprix.

Hele fem kørere rykkes således ned i bagenden, da de har modtaget såkaldte grid-straffe på grund af motorændringer.

Det drejer sig om Max Verstappen (Red Bull), Daniel Ricciardo (Red Bull), Pierre Gasly (Toro Rosso), Brendon Hartley (Toro Rosso) og Fernando Alonso (McLaren).

/ritzau/

Facebook
Twitter