Magnussen slutter i den tunge ende af kvalifikationen

Kevin Magnussen endte kvalifikationen i Abu Dhabi på en 17.-plads, men en straf sender ham i bageste startrække søndag.

Kevin Magnussen starter søndagens granprix som nummer 19. (Foto: Giuseppe Cacace © Scanpix)

Heller ikke i sin sidste Formel 1-kvalifikation i denne omgang fik Kevin Magnussen for alvor fart i Haas-raceren.

Danskeren noterede sig for en omgangstid på 1.37,863 minutter på banen i Abu Dhabi. Det rakte til en 17.-plads, og dermed måtte han forlade kvalifikationen efter første runde, Q1.

Resultatet havde dog ingen betydning for startpositionen i søndagens grandprix.

På grund af en motorreparation stod det allerede på forhånd klart, at Magnussen bliver ekspederet ned i bageste startrække og starter som nummer 19.

Sidste uges vinder, Sergio Perez, indleder som agterlanterne, efter at også han har modtaget en straf for at udskifte dele af sin motor.

Ligesom Magnussen måtte den anden Haas-kører, Pietro Fittipaldi, give fortabt i kampen om at gå videre til anden kvalifikationsrunde.

Den brasilianske reservekører var godt tre tiendedele af et sekund langsommere end sin danske teamkollega og sluttede næstsidst.

Det bliver Max Verstappen (Red Bull), der starter forrest i sæsonens sidste grandprix.

Hollænderen, der ligger på tredjepladsen i den samlede stilling, kørte sig til sin første pole position i denne sæson med en kraftanstrengelse på sidste omgang.

Verdensmesteren Lewis Hamilton så ellers ud til at være på vej mod endnu en kvalifikationssejr, men briten blev til slut slået af både Verstappen og teamkollega Valtteri Bottas efter en ultratæt afslutning.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk