Magnussens 2018 var karrierens bedste sæson: Det fabelagtige forår stikker ud

Kevin Magnussen sluttede som samlet nier i VM-stillingen, hvilket gør det til den bedste sæson i den relativt korte Formel 1-karriere.

Kevin Magnussen sluttede nier samlet i VM-stillingen. (Foto: Andrej Isakovic © Scanpix)

Kevin Magnussen har været et stort samtaleemne i Formel 1 i denne sæson. Det har både omhandlet blændende kørsel og utilfredse konkurrenter. Men søndag blev sløjfen for 2018-sæsonen bundet med det sidste løb i Abu Dhabi, og nu kan man begynde at konkludere.

Peter Nygaard, der er BT’s Formel 1-ekspert, har fulgt den danske racerkører gennem hele sæsonen, og han er ikke i tvivl om, at man skal være mere end tilfreds, når man ser på Magnussens sæson.

- Det er en absolut godkendt sæson af Kevin Magnussen. Han er trådt i karakter som en Formel 1-kører. De to første år hang han i en tynd tråd og vidste ikke rigtig, hvad han skulle gøre af sig selv. I år er han virkelig vokset med opgaven, siger Peter Nygaard.

- Han har vist, at han er på niveau med Romain Grosjean, der er en anerkendt kører, og så har han også vist, at han kan lede et team, lyder det fra den danske Formel 1-ekspert.

Efteråret har været ret blandet for Magnussen, der både var uheldig et par gange, men som også indeholdt nogle point. Til gengæld var foråret en helt anden oplevelse.

- Han havde et fabelagtigt forår. Der var han jo stjernen i Formel 1, og det siger jeg ikke kun, fordi jeg har de farvede briller på. Han var køreren, som alle talte om. Han var den største stjerne i Formel 1 blandt alle de nye kørere, forklarer Peter Nygaard.

Kevin Magnussen står sammen med alle de andre kørere i denne sæson. (Foto: Giuseppe Cacace © Scanpix)

- Efter sommerferien gik det lidt ned ad bakke. Det trækker lidt ned i det samlede regnskab, men gennemsnitsmæssigt har det været en stor sæson. Kevin havde et heldigt forår og måske et mere uheldigt efterår, siger han.

Det store forår gjorde, at man begyndte at tale om, hvorvidt Magnussen kunne slutte som den bedste kører udover de tre helt store hold. Altså en samlet syvendeplads. Men det endte danskeren to placeringer fra.

- Det er en tredjeplads blandt resten. Det er virkelig flot. I det hele taget er det overraskende, at en Haas-kører kan komme derop. At han ikke lige vandt kapløbet blandt resten skyldes nok, at Renault er et større team – et såkaldt fabriksteam. De har bare mere at skyde med end Haas, siger Peter Nygaard.

- Det vigtigste er, at han er langt foran Grosjean, forklarer han.

Men det er ikke kun for det gode, at Magnussen har været i fokus i denne sæson. Der har også været kastet en del kritik efter danskeren fra nogle af modstanderen for kørestilen. Senest var det i oktober, hvor Fernando Alonso var rasende på Magnussen.

Peter Nygaard mener dog, at det er uretfærdigt, at der er kritik efter danskeren, fordi resultaterne viser noget andet.

- Det er noget fis. Kørerne vil altid brokke sig. Hvis du ser på regnskabet over, hvem der har fået flest straffe i løbet af sæsonen, så er der kun to, som har fået færre end Kevin, siger BT’s Formel 1-ekspert.

- Det er bare et eller andet ry, som han fik, men som han siden er kørt fra. Hvis Kevin lavet en eller anden manøvre, så vil de begynde at råbe og skrige om det, som de ville gøre det med alle mulige andre. Det er nogle tøsebørn, som kører Formel 1 for tiden og brokker sig alt for meget, siger Peter Nygaard.

Kevin Magnussen sidder sammen med verdensmesteren Lewis Hamilton, der var suveræn i denne sæson. (Foto: Kim Hong-Ji © Scanpix)

Nu er det næste punkt i kalenderen først i 2019. Det bliver en sæson, hvor Magnussen skal holde fast i sin stabilitet og fortsætte sin udvikling. Og så handler det selvfølgelig også om Haas-bilens kvalitet sammenlignet med de andre biler.

- Det kan jeg godt tvivle på dog, fordi Haas er et lille team, men hvis de bare holder positionen, de har nu, så ser det godt ud, forklarer Peter Nygaard.

- Hvis Kevin vil være verdensmester eller vinde grandprixsejre, så skal han videre, fordi det kommer han ikke til at gøre for Haas. Og det kræver jo, at han får gjort reklame for sig selv med stabil kørsel på et højt niveau, siger Peter Nygaard.

Kevin Magnussen sluttede med 56 point i den samlede stilling. Det var seks point fra Sergio Perez på ottendepladsen. Romain Grosjean sluttede som nummer 14 samlet med 37 point.

Facebook
Twitter