Magnussens teamkammerat var fanget i flammehav: 'Det lignede ikke noget, der var muligt at overleve'

Haas-køreren Romain Grosjean udgik efter et grimt uheld på første omgang af søndagens Formel 1-grandprix i Bahrain.

Flammehavet var enormt, efter at benzintanken eksploderede. (Foto: Bryn Lennon / Pool © Scanpix)

Eksplosion, flammehav og redningshold.

Dramatikken var kolossal på Formel 1-grandprixet i Bahrains første omgang. Kevin Magnussens franske teamkammerat fra Haas-teamet, Romain Grosjean, kom på tværs af Daniil Kyvat i et sving for derefter at ramme autoværnet frontalt.

Haas-raceren, som franskmanden sad i, blev delt i to i et stort flammehav.

  • Brand- og redningsfolk hastede til ulykkesstedet efter få sekunder. (Foto: KAMRAN JEBREILI © Scanpix)
  • Der var ikke meget racer tilbage, efter brandfolkene og flammerne havde gjort deres arbejde. Det var denne del af bilen, som Romain Grosjean slap fri af. (Foto: TOLGA BOZOGLU / POOL © Scanpix)
  • Romain Grosjean ses her blive båret væk fra ulykkesstedet. (Foto: Hamad I Mohamed / Pool © Scanpix)
  • Måske et lettelsessmil? Meldingen var heldigvis kort tid efter, at Grosjean 'kun' havde mindre brandskader på hænder og fødder. (Foto: HAMAD I MOHAMMED © Scanpix)
1 / 4

Den forreste del af raceren, som Grosjean sad i, brød i brand, og han nåede heldigvis ud med hjælp fra lægerne, som var meget hurtige på ulykkesstedet.

Tv-billederne viste tydeligt, hvordan Grosjean kæmpede sig fri af den brændende racer, mens brand- og redningsfolk var i gang med at slukke branden.

Kevin Magnussen fortæller her om uheldets forløb:

Den første opdatering fra Haas-teamet umiddelbart efter uheldet var heldigvis positiv.

Opdatering: Romain har mindre brandskader på hænder og fødder, men derudover er han okay. Han er ved lægerne nu.

Også Formel 1’s officielle side har været ude at udtale, hvor taknemmelige de er for, at Grosjean undslap så forholdsvist billigt.

Vi er taknemmelige for, at Romain Grosjean havde mulighed for at gå væk fra dette. Vi havde ikke brug for en påmindelse om vores chaufførers, marshals og medicinske holds tapperhed og heller ikke om fremskridtene inden for sikkerheden i vores sport, men vi fik virkelig en i dag.

Kevin Magnussen og Romain Grosjeans chef, Guenther Steiner, var hurtigt ude at takke de forskellige redningsfolk.

Jeg vil gerne takke redningsfolkene, som var meget hurtige. Marshals og folkene fra FIA (den internationale motorunion, red.) gjorde et fantastisk stykke arbejde. Det var skræmmende.

Også Racing Points Lance Stroll endte i et uheld, da feltet efter Grosjeans uheld genoptog grandprixet. Han slap også uden grimme skader. (Foto: Giuseppe Cacace © Scanpix)

Chokeret Magnussen

Det var en tydelig berørt teamkammerat, der lige havde stillet sin racer efter Formel 1-sæsonens grimmeste uheld, der satte ord på den dramatiske åbning af løbet.

- Voldsomt ubehageligt. Jeg har aldrig rigtig fået det ind på livet på den måde. Jeg synes, den her gang var voldsomt. Det synes jeg, siger Kevin Magnussen til Viaplay efter løbet.

Og den danske Formel 1-kører havde da også svært ved at tro på, at teamkammeraten slap så nådigt fra uheldet.

- Teamet når at fortælle mig, at han er hoppet ud af bilen, men jeg tror jo nærmest ikke på det, fordi inde i mit hoved… Jeg kunne se, hvor store flammerne var. Jeg ved jo, at bilen skal eksplodere, før det kan ske. Og typisk, hvis det er så stort, så overlever du ikke alligevel.

- Og det gjorde han, og det er jo helt utroligt.

Kevin Magnussen fortæller om, hvor galt det kunne have gået for teamkammeraten:

Kevin Magnussen er ikke i tvivl om, at det er den såkaldte halo, der reddede Romain Grosjeans liv. Det er den buet stang, der er placeret for at beskytte racerkørernes hoveder.

- Halo reddede hans liv fuldstændigt. Uden den havde han ikke haft en jordisk chance.

- Jeg var bare superglad for, at han slap for det der. Det lignede ikke noget, der var muligt at overleve. Det kan ikke blive meget værre end det, siger Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet kørte efter et længere ophold grandprixet færdigt, og det blev ikke en opløftende præstation for danskeren. Han sluttede som den sidste af de tilbageværende kørere på en 17.-plads.

Det var ikke overraskende Lewis Hamilton, som endte som løbets vinder på en meget speciel løbsdag i Bahrain.

Haas opdaterede søndag aften på Romain Grosjeans situation:

Efter en helbredsundersøgelse af læger fra Bahrain Defence Force (BDF) Hospital vil Haas' Formel 1-kører Romain Grosjean forblive på hospitalet i nat for at blive behandlet for forbrændinger på bagsiden af begge hænder efter sit uheld på første omgang ved grandprixet i Bahrain. Alle røntgenbilleder foretaget på Gorsjean viser, at der ikke er brud. Opdateringer vil blive givet, når der er foreligger mere information.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk