Michael Schumachers søn var med på fatal skitur: Nu ærer han farmand inden sin egen Formel 1-debut

Haas-køreren Mick Schumacher tager i dag hul på sin første Formel 1-sæson, når Bahrains Grand Prix bliver skudt i gang.

Mick Schumacher har noget at leve op til, hvis han skal klare det lige så godt som sin far i Formel 1. Michael Schumacher vandt 7 VM-titler og 91 grandprixer. (Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON)

Der er kun én betingelse, hvis man er journalist og gerne vil interviewe den 22-årige racerkører Mick Schumacher.

Den skal til gengæld overholdes. Hver gang.

Det er meget simpelt. Man må under ingen omstændigheder spørge ham, hvordan hans far har det.

Og det er ellers noget, som rigtig mange mennesker verden over gerne vil vide.

Mick Schumachers far er nemlig den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher.

Michael Schumacher med sin søn, Mick Schumacher. (Foto: Hoch Zwei II © imago images/Hoch Zwei II)

I december 2013 var sønnike 14 år, da han sammen med sin berømte far spændte hjelmen, hoppede på skiene og kastede sig ud på løjperne i det franske skiresort Méribel.

Da duoen bevægede sig uden for de afmærkede pister, gik det dog helt galt, da Michael Schumacher faldt og slog hovedet ind i en sten.

Han blev lagt i kunstig koma i over et halvt år og efterfølgende flyttet til sit hjem i Schweiz.

Ingen udover de allernærmeste har set ham siden, og her syv år senere ved ingen af klodens mange sportsfans, hvordan den verdensberømte racerkører rent faktisk har det.

Den seneste opdatering kom i november sidste år fra Michael Schumachers ven og chef for det internationale motorsportsforbund, Jean Todt.

Han oplyste til RTL, at Schumacher kæmper videre mod sine helbredsproblemer og 'selvfølgelig' følger med i sønnens motorsportskarriere.

Så med en far, der er en vaskeægte sportslegende og har en helbredsstatus omgærdet af mystik, så er det ikke overraskende, at Haas-køreren Mick Schumacher er en ombejlet herre blandt pressen, inden den nye Formel 1-sæson begynder i dag i Bahrain.

Selv føler Mick Schumacher dog ikke, at hans mytiske efternavn lægger ekstra pres på ham inden Formel 1-debuten.

- Jeg er meget stolt af at bringe Schumacher-navnet tilbage i Formel 1. Jeg er meget glad for mit efternavn, og jeg bærer det stolt, sagde Mick Schumacher forleden til engelske BBC.

Men sådan har det nu ikke altid været.

Da Mick Schumacher startede sin motorsportskarriere på gokartbanen som ni-årig, var det nemlig under navnet Mick Betsch. Hans mors fødenavn. For at undgå opmærksomheden og presset.

Mick Schumacher har haft fart på, lige siden han var helt lille. Sådan må det være, når ens far er syvdobbelt Formel 1-verdensmester. (Foto: (c) Scanpix)

Men Mick har altid set sin far som sit store idol, og den ældre Schumacher var da også tit på plads i gokart-pitten til at komme med gode råd.

- Der var altid nogle tips og tricks, som han forsøgte at lære mig, men da jeg kørte gokart, forstod jeg ikke altid, hvad han mente, siger Mick Schumacher til ESPN.

Det var først, da sønnike fik en plads hos et Formel 4-hold som 15-årig, at rådene fra hans ekstremt succesfulde racerfar begyndte at give mening.

- Så havde jeg pludselig den bedste lærer, siger Schumacher til ESPN.

Mick Schumacher med sine forældre, Corinna og Michael. (Foto: Hoch Zwei II © imago images/Hoch Zwei II)

Mick Schumacher fortsatte opstigningen gennem motorsportsrækkerne i sine sene teenageår og vandt mesterskabet i både Formel 3 og Formel 2.

Derfor var det heller ikke den store overraskelse, da han i december sidste år skrev under på en kontrakt med Formel 1-holdet Haas, der sidste år smed danske Kevin Magnussen på porten blandt andet for at få plads til den unge Mick med det berømte efternavn.

Og det blev hurtigt tydeligt for Haas’ teamchef Günther Steiner, at den enorme opmærksomhed omkring Michael Schumachers søn skulle tøjles.

- Presset fra medierne bliver ekstremt, så jeg vil beskytte Mick, når det bliver nødvendigt, siger Günther Steiner til F1-Insider.

Mick Schumacher er ny mand på Haas-holdet. (Foto: HAMAD I MOHAMMED)

Derfor oplevede det amerikanske medie ESPN også, at manageren for både den unge og gamle Schumacher sad med, da de interviewede Mick Schumacher over et videoopkald i starten af ugen.

Michael Schumacher var ligesom sin søn 22 år gammel, da han fik debut i Formel 1 for knap 30 år siden.

Og hos Haas-holdet har man også allerede lagt mærke til flere ligheder mellem far og søn.

- Vi har nogle folk, der arbejdede med Michael Schumacher, da han kørte for Ferrari. De kendte Michael rigtig godt og har fortalt mig, hvordan han arbejdede. Og jeg synes, at Mick gør meget af det samme, siger teamchef Günther Steiner til Autosport.com.

Mick Schumacher følger i sin fars fodspor, når han i dag tager hul på sin Formel 1-karriere (Foto: Handout © AFP or licensors / Foto: tony Gentile © (c) Ritzau Scanpix)

Men det er ikke kun sin fars høje arbejdsmoral, som Mick Schumacher har taget med sig ind i Formel 1.

For at ære Michael Schumacher har sønnike nemlig valgt at bruge faderens initialer ’MSC’, når kørerne skal præsenteres på tv-skærmen i motorsportens kongeklasse.

Kutymen er ellers, at man bruger de første tre bogstaver i sit efternavn – altså ’SCH’ for både Mick og Michael Schumachers vedkommende.

Men dengang Michael Schumacher kørte, var det på samme tid som sin bror Ralf Schumacher, og for at kunne kende de to fra hinanden blev Michaels initialer altså ’MSC’ igennem hele hans glorværdige karriere, og det har hans søn nu valgt at ære.

- Det er meget rørende for mig igen at se ’MSC’ på skærmen. Jeg har et helt specielt bånd til det, og jeg håber, det er rart for alle at se det igen, siger Mick Schumacher til BBC.

I sin første fulde sæson blev farmand Schumacher for tre årtier siden på imponerende vis nummer tre i den samlede VM-stilling og tog desuden den første af sine i alt 91 grandprix-sejre.

Den bedrift er der dog ingen mulighed for, at sønnike kommer til at kunne gentage i år.

Haas-holdet har nemlig valgt ikke at udvikle på deres bil i år og i stedet fokusere på næste år, forklarer holdets chef Günther Steiner til Autosport.com.

Derfor ligner det, at Mick Schumacher og teamkammeraten Nikita Mazepin kommer til at se det meste af deres første Formel 1-sæson fra bagest i feltet, men det har Schumacher det nu helt fint med.

- Vi er to sultne kørere, og vi har et meget motiveret hold bag os, så vi skal bare presse på, siger Schumacher til BBC.

Schumacher og resten af kørerne i Formel 1 tager hul på sæsonen med grandprixet i Bahrain i dag klokken 17.00. Du kan se løbet hos vores gode kollegaer på TV3+.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk