Mick Schumacher overtager Magnussens Formel 1-sæde: ’Navnet Schumacher har kæmpe appel’

Formel 1-legenden Michael Schumachers søn har fået tildelt et sæde hos teamet Haas fra næste sæson.

Mick Schumacher (til venstre) har nogle store sko at fylde ud efter sin legendariske far Michael Schumacher. (Foto: Andrej Isakovic © Scanpix)

Lad os lege en leg.

Spørg en af dine venner eller veninder, der normalt ikke følger meget med i sporten verden, om hvad de tænker på som det første, når du nævner navnet Schumacher.

Sandsynligheden for, at han eller hun siger Formel 1, er forholdsvis stort på trods af den manglende sportsinteresse.

For Michael Schumacher er indbegrebet af Formel 1.

Tyskeren vandt gennem 90'erne og 00'erne syv verdensmesterskaber, hvilket for nyligt var en enestående rekord. Britiske Lewis Hamilton er siden da kommet op ved siden det tyske koryfæ.

Men det tager ingenting væk fra Michael Schumacher, der af mange regnes som en af de bedste racerkørere nogensinde. Tyskeren stoppede sin karriere efter 2012-sæsonen, og siden da har navnet Schumacher ikke været en del af Formel 1-feltet.

Men det bliver der ændret på efter årsskiftet.

Magnussen og Grosjean ud - Mick ind

Michael Schumachers søn Mick blev onsdag officielt bekræftet som ny kører for Kevin Magnussens snart tidligere Formel 1-team, Haas.

- Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er så glad for at få chancen i Formel 1, udtaler Mick Schumacher, der ryger ind, mens danske Kevin Magnussen og franske Romain Grosjean i stedet ryger ud af teamet.

21-årige Mick Schumacher har i en længere periode været anset som en talentfuld kører. Derfor blev han også en del af Ferraris akademi – farens tidligere hold. Og i denne sæson har den unge tysker kurs mod Formel 2-titlen, hvor han har vist stærke præstationer.

Men hvor stort et talent er han egentlig – Schumacher junior?

Et godt spørgsmål, siger BT's Formel 1-korrespondent Peter Nygaard. For den unge tysker har haft lidt af en mærkelig karriere op til sin Formel 1-kontrakt.

- Der er en gammel racersandhed, som siger, at der fødes kun én verdensmester i hver familie. Det har Michael taget sig godt af. Mick kom egentlig fint i gang med sin karriere på grund af sin baggrund.

- Men både i Formel 3 og Formel 2 var han en sløv starter med mellemgode resultater de første sæsoner. Han endte dog med at vinde VM i Formel 3 og er nu tæt på et i Formel 2. Så han er en god racerkører, men en langsom starter, siger korrespondenten.

Én ting er dog sikkert.

Mick Schumacher har altid har haft benzin i blodet, eftersom han i en tidlig alder blev introduceret for motorsportsverdenen af sin legendariske far. Tidligt viste unge Mick, at han både havde lysten og talentet til at køre ræs godt hjulpet til og støttet af sin far Michael.

Men siden december 2013 har Micheal Schumacher desværre ikke haft mulighed for at følge sin søn fra sidelinjen.

Formel 1 jubler over Schumacher-comeback

Den legendariske Formel 1-kører blev erklæret i kritisk tilstand efter en skiulykke i de franske alper, hvor han måtte gennemgå to hjerneoperationer og blev lagt i kunstig koma, hvor han lå i 189 dage. Siden da har tyskeren været afskærmet fra offentligheden, hvor ingen udover den nærmeste familie med sikkerhed ved, hvilken tilstand, han reelt er i.

Men sikkert er det, at Mick Schumachers far ikke er kommet sig helt, så han har kunnet følge sønnens karriere tæt. En karriere, der nu udmønter sig en snarlig debut i Formel 1.

Og Peter Nygaard understreger da også, at det er en kæmpe ting for sporten, at en Schumacher er tilbage i feltet igen.

- Navnet Schumacher har en stor appel, og jeg er sikker på, at Formel 1-organisationen er meget glade for denne kontrakt. Hele historien bliver genoplivet igen. Hvis jeg skal sammenligne med Kevin Magnussen, så er navnet Mick Schumacher et betydeligt større navn end danskeren, og det er Formel 1 ikke blinde over for, siger han.

Navnet Schumacher er ikke kun godt for selve Formel 1-organisationen.

Mick Schumacher er godt på vej til at sikre sig det samlede Formel 2-trofæet. (Foto: ZSOLT CZEGLEDI © Scanpix)

Peter Nygaard understreger, at Haas-teamet også får store fordele ved at skrive kontrakt med Michael Schumachers søn.

Udover at få et tættere samarbejde med Ferrari, hvor Haas, ifølge Nygaards overbevisning, vil få bedre priser på de motorer, som de forsyner Haas-racerne med, vil Haas også kunne tiltrække langt større sponsorer, nu hvor Schumacher-navnet er tilknyttet teamet.

Når man sætter alt dette sammen, kan man ikke undgå at tænke, at 21-årige Mick Schumacher har et stort pres på sig fra start på grund af farens efternavn.

Det var nok heller ikke tilfældigt, at han startede sin racerkarriere under sin mors fødenavn for at lette lidt på det pres. Hovedpersonen har tidligere også selv erkendt, at der hviler et stort pres på ham.

- Jeg er glad for at være søn af den største Formel 1-kører nogensinde. Jeg er glad for, at han er den bedste, og jeg beundrer ham for det. Selvom det kan være lidt svært til tider, er det bare sådan det er. Der er fordele og ulemper, udtalte Mick Schumacher sidste år.

Et udsagn som Peter Nygaard er helt enig i. Fordelen for den unge Schumacher har været, at han har fået nogle fripas og flere chancer på grund af sit navn. Men navnet har også sine ulemper, hvor presset kan blive urealistisk højt.

- Hvis man forventer, at han vinder syv mesterskaber som sin far, så kommer han ikke til at indfri dem. For det kommer han ikke til. Men han kan stadig få en stor karriere. Hvis han bare udlever halvdelen af det, som hans far gjorde, så får han jo en kæmpe karriere, siger Formel 1-korrespondenten.

Mick Schumacher titrækker sig allerede meget opmærksomhed på grund af sit berømte efternavn. (Foto: FLAVIO LO SCALZO © Scanpix)

Nu nævnte du, at han er en langsom starter. Hvad er dine forventninger til ham i den første sæson?

- Jeg har minimale forventninger. Han er som sagt en sløv starter, og han skal køre for det dårligste hold i feltet. Det, han skal sørge for, er at køre hurtigere end sin nye russiske holdkammerat, som også kommer som en rookie.

- Hvis han gør det, er første test bestået. Men hvis han får smæk fra sin holdkammerat på racerbanen, ser det sort ud. Vi må se, siger Peter Nygaard.

Mick Schumacher får allerede debut for sit Formel 1-team i Abu Dhabi, når han skal være med til træningen op til løbet.

FacebookTwitter