Øm Magnussen: Den nye bil er hård at køre

118 testomgange i Barcelona i den nye generation af Formel 1-biler har givet Kevin Magnussen en øm nakke.

Den nye bil er fysisk krævende. (Foto: ALEJANDRO GARCIA © Scanpix)

Racerkøreren Kevin Magnussen var godt brugt efter tirsdagens Formel 1-test i Barcelona.

Nakkemusklerne er ømme, efter at den danske Haas-kører i løbet af tirsdagen havde nappet 118 rundture på Circuit Catalunya - svarende til 550 kilometer.

Hastigheden er højere end i de foregående år på grund af den nye generation af Formel 1-biler.

- Jeg kan godt mærke, at jeg har kørt mange omgange, og det er et andet væsen, jeg kører rundt i end sidste år, siger Kevin Magnussen.

Flere af svingene kan racerkørerne tage med højere fart end tidligere, hvilket river ekstra meget i nakkemusklerne. Det samme gør sig gældende, når der bremses.

- Når du bremser, så er det hårdere at holde hovedet tilbage. Og det skal du gøre for at kunne se, hvor du kører, siger Magnussen.

God følelse

Den 24-årige dansker har sin personlige træner Thomas Jørgensen med i Spanien. Senere på ugen tager de til Danmark for at lægge en plan for, hvor Magnussen har behov for mere styrke.

Haas-køreren kan samtidig gøre status over denne uges testkørsel, inden holdkammeraten Romain Grosjean tager over onsdag og torsdag.

Magnussen fik tirsdag kørt flest omgange af alle i Barcelona, hvor han også var fjerdehurtigste mand.

- Jeg har en god følelse.

- Det er svært at sige, hvor vi er henne i forhold til konkurrenterne. Men vi har en god idé om, hvor vi skal forbedre os henne, og det er det vigtigste ved de her tests, siger han.

Formel 1-testkørslen i Barcelona foregår både i denne og næste uge. Kevin Magnussen skal atter bag rattet to gange i løbet af næste uge.

/ritzau/