Romain Grosjean efter voldsomt uheld: 'At komme ud af flammerne den dag er noget, der vil præge mit liv for evigt'

Romain Grosjean bragede ind i barrieren på første runde af weekendens grandprix i Bahrain.

Romain Grosjean overlevede mirakuløst efter sit crash på banen i Bahrain. (Foto: Bryn Lennon © Scanpix)

Det så grimt ud, da Romain Grosjean søndag bragede ind i barrieren på Formel 1-banen i Bahrain med 220 kilometer i timen. Grosjeans Haas-racer knækkede midtover og blev opslugt i et inferno af flammer.

28 uendelige sekunder senere kravlede han selv ud af de resterne af den smadrede Haas-racer. En oplevelse Grosjean beskriver 'nærmest som en anden fødsel'.

Det fortæller han i sit første interview efter ulykken, som han har givet til det franske medie TF1.

- Jeg så mit visir blive helt orange, jeg så flammerne på venstre side af bilen.

- For mine børns skyld sagde jeg til mig selv, at jeg var nødt til at komme ud. Jeg stak mine hænder ind i ilden, så jeg mærkede at det brændte på chassiet. Jeg kom ud, og så mærkede jeg en trække i min dragt, så jeg vidste, at jeg var ude.

- Jeg ved ikke, om ordet mirakel eksisterer eller kan blive brugt, men uanset hvad vil jeg sige, at det ikke var min tid (til at dø, red.), sagde Grosjean til TF1.

Den ene halvdel af Romain Grosjeans udbrændte Haas-racer. (Foto: TOLGA BOZOGLU © Scanpix)

Vil tilbage i Formel 1-raceren

Romain Grosjean slipper fra sit møde med barrieren i Bahrain med forbrændinger på sine fingre. Undersøgelserne på hospitalet har vist, at han ikke har brud eller andre skader.

- Tak for alle beskederne og undskyld, hvis jeg ikke har svaret jer. Jeg forlader hospitalet i morgen (onsdag, red.). Selvfølgelig er der et par steder, der gør meget ondt, men det er okay.

- Efter det, der skete, er smerten nok ikke så slem. Så jeg er glad for at være i live og tale til jer, siger Romain Grosjean i en video, han selv har filmet fra hospitalet og lagt på sin Twitter-profil.

Grosjean fortalte til TF1, at mens Formel 1-grandprixet i den kommende weekend ikke bliver aktuelt, så håber han, at han kan nå at blive klar til at sidde bag rattet i sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi weekenden efter.

Ligesom Kevin Magnussen har Grosjean heller ikke fået fornyet sin kontrakt til den kommende sæson hos Haas-teamet. Den 34-årige Grosjean håber derfor, at han kan 'afslutte sin historie i Formel 1 på en anden måde (end med weekendens uheld i Bahrain, red.)'.

- At komme ud af flammerne den dag er noget, der vil præge mit liv for evigt.

- Jeg vil sige, at der er en følelse af at være glad for at være i live, at se tingene anderledes, sagde Grosjean til TF1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk