Saudi-Arabien svarer igen på Formel 1-kritik: 'Hvis vi kan bruge sport til at bringe folk sammen, hvorfor så ikke?'

For mange saudier er Formel 1-værtsskabet en drøm, der går i opfyldelse, siger landets sportsminister.

- Saudi Arabien er et land, der hurtigt bliver samlingspunkt for sport og underholdning, og vi er meget glade for, at Formel 1-kører der fra næste sæson, siger F1-formand Chase Carey til BBC. (Foto: DAVIDE GENNARI © Scanpix)

En heftigt debatteret destination.

Planerne om, at Saudi-Arabien debuterer som løbsværter i Formel 1 næste år, har fået flere menneskerettighedsorganisationer til at hejse et rødt flag i bekymring.

Amnesty International udtalte for nylig, at de saudiske myndigheder tilsyneladende stadig ser sport på eliteniveau som et middel til at redde deres alvorligt plettede ry.

De negative røster preller imidlertid af på Saudi-Arabiens sportsminister og formand i landets motorsportsforbund, Prins Abdulaziz bin Turki Al Faisal, som til BBC siger, at afviklingen af Formel 1 i ørkenlandet 'perfekt afspejler den transformationsrejse, landet er på'.

- Saudi-Arabien blev kritiseret for at være lukket for verden, og nu har vi åbnet os. Vi er kritiseret for sportsvask, siger prinsen til BBC, der ikke kan se problemet.

- Hvis vi kan bruge sport til at bringe folk sammen og få dem til at forstå Saudi-Arabien, hvorfor så ikke?, lyder det.

Herunder kan du se et interview med Saudi-Arabiens sportsminister, Prins Abdulaziz bin Turki Al Faisal.

Motorsport er vigtigt for det saudiske folk, lyder det fra sportsministeren. Befolkningen elsker at overvære det og 'møde mennesker fra hele verden'.

- For mange saudier er det en drøm, der går i opfyldelse, siger han.

Arrangørerne af Formel 1 (FIA) har også mødt kritik, både på grund af løbet i Saudi-Arabien, men også for destinationer som Bahrain, Aserbajdsjan, Abu Dhabi og Kina, der ligeledes har været debatemner i menneskerettighedsdiskussionen.

- Vi tager vores ansvar meget alvorligt og har gjort vores holdning til menneskerettigheder og andre spørgsmål klart for alle vores partnere og værtslande, der forpligter sig til at respektere dem i den måde, deres arrangementer afvikles, lyder det i et statement fra FIA.

Saudi-Arabien har tidligere lagt ørkensand til den spanske Super Cup i fodbold, boksestjernen Anthony Joshua og Formel E, men det kommende Formel 1-løb bliver 'et kirsebær på toppen', som overgår alt, hvad tidligere er arrangeret i landet, siger landets sportsminister til BBC.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk