Spin på første omgang og hovedpine: Magnussen udgår i Imola

Kevin Magnussen måtte udgå på sin 49. omgang af Formel 1-grandprixet i Imola.

Kevin Magnussen fik en glimrende start, men da han kort efter blev ramt af Sebastian Vettel, blev han sendt ud på en ufrivillig snurretur. (Foto: DAVIDE GENNARI © Scanpix)

Et sammenstød i løbets første sekunder kostede dyrt for Kevin Magnussen, da han søndag kørte sit første løb på den traditionsrige Imola-bane i Italien.

Danskeren udgik på 49. omgang efter at have klaget over hovedpine på grund af en hakkende bil, der havde taget skade af den tidlige kollision.

Lewis Hamilton (Mercedes) vandt løbet og udbyggede sin solide føring i den samlede stilling.

Magnussen havde ellers fået et glimrende start, men da han kort efter blev ramt af Sebastian Vettel, blev han sendt ud på en ufrivillig snurretur.

Selv om han midlertidigt fik arbejdet sig op i feltet, var det tydeligt, at sammenstødet havde givet Haas-raceren problemer, og efter et pitstop faldt Magnussen helt tilbage.

Danskeren lå sidst af de 18 tilbageværende kørere, da Haas valgte at trække ham ud med 14 omgange igen.

Kevin Magnussen var efter løbet heldigvis ok. Her skriver Haas på twitter: Opdatering fra Kevin: Han føler sig ok.

Løbet endte som en dobbelttriumf for Mercedes med Valtteri Bottas på andenpladsen efter Hamilton. Daniel Ricciardo (Renault) kom i mål på tredjepladsen.

Vinder konstruktørernes VM

Længe så det ellers ud til, at Max Verstappen (Red Bull) kunne true Mercedes-duoen, men med 11 omgange tilbage bragede hollænderen ud i gruset med et eksploderet bagdæk.

Hamilton havde på forhånd varslet et kedeligt løb på en bane, hvor det er vanskeligt at overhale, men uden dramatik var de 63 omgange i det nordlige Italien dog ikke.

Verstappen tog således fusen på netop Hamilton på løbets første meter og kørte op i slipstrømmen på Bottas, der startede i første startposition.

Lewis Hamilton vandt igen et Formel 1-grandprix. Han har nu 282 point på førstepladsen. Team-kammeraten Valtteri Bottas ligger på andenpladsen med 197 point. (Foto: MIGUEL MEDINA / POOL © Scanpix)

En tredjedel inde i løbet fik både Bottas og Verstappen dog problemer med bilen, og da de begge var i pit, udnyttede Hamilton situationen til at opbygge et pænt forspring i front.

Med Verstappens uheld handlede det for de to Mercedes-kørere blot om at komme uskadt over stregen til en dobbeltsejr, der samtidig sikrer den tyske bilfabrik sejren i konstruktørernes VM.

Det er syvende gang på stribe, at Mercedes vinder konkurrencen.

Lewis Hamilton udbyggede med sejren sit forspring i den samlede stilling før sæsonens sidste fire grandprixer. Briten har 282 point mod Bottas' 197.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk