Superstjerne er tæt på ny kontrakt, men én faktor bliver afgørende

Formel 1-stjernen Lewis Hamilton og Mercedes-teamet nærmer sig en kontraktforlængelse, men er små forhindringer på vejen, mener DR Sportens Formel 1-ekspert, Peter Nygaard.

Lewis Hamilton og Mercedes er tæt på en ny aftale, og et skifte til Ferrari er ikke på tale, siger Hamilton. (Foto: © Jay Hirano/Shutterstock, Copyright (c) 2023 Shutterstock. No use without permission.)

Var den tidligere verdensmester færdig i motorsport? Eller var han på vej til den ikoniske rival Ferrari?

Spørgsmålene og usikkerheden har på det seneste svirret om Formel 1-stjernen Lewis Hamilton, hvis kontrakt med det succesfulde hold Mercedes har nærmet sig sin udløbsdato.

Men nu giver briten, som har vundet VM-titlen hele syv gange, rygterne baghjul.

- Mit hold arbejder bag kulissen tæt sammen med Toto Wolff (Mercedes' teamchef, red.), og vi er næsten i mål med en ny kontrakt, siger Lewis Hamilton ifølge Ritzau.

I weekenden vender Lewis Hamilton og resten af Formel 1-cirkusset tilbage på asfalten i fyrstendømmet Monaco efter sidste uges grandprix blev aflyst som følge af den massive regn i Italien.

Den 38-årige megastjerne, der er nummer fire i den aktuelle VM-stilling, er glad for, at han har et hold bag sig, som forhandler kontrakten på plads, så han kan koncentrere sig om at styre sin Formel 1-racer.

- Jeg kan huske, at jeg plejede at stå i spidsen for mine egne forhandlinger, og det var enormt stressende. Det behøver jeg ikke at gøre længere.

Lewis Hamilton blev senest verdensmester i 2020. (Foto: © Hoch Zwei, HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images)

Ifølge DR Sportens Formel 1-ekspert Peter Nygaard er nyheden om Lewis Hamiltons potentielle kontraktforlængelse ikke en overraskelse. Det har længe ligget i kortene for den 38-årige veterankører.

- Hans ambition er at blive verdensmester for ottende gang, så før han forlænger, vil han sikre sig, at det er realistisk. Er bilen fortsat skidt i de kommende uger, kan det godt være, at han ikke skriver under, siger Peter Nygaard.

Eksamen i Barcelona

Man behøver ikke skue længere end halvandet år tilbage i kalenderen for at finde tidspunktet, hvor Lewis Hamilton senest var yderst relevant i kampen om VM-titlen.

Da tabte han på sidste omgang i sæsonens sidste løb til Red Bulls Max Verstappen, som nu er blevet verdensmester to gange i træk. Og Lewis Hamiltons konkurrent har virket uhyggeligt stærk, understreger Peter Nygaard.

Derfor vil det kræve en opgradering af rang for Mercedes, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at sikre et ottende verdensmesterskab sammen med Hamilton.

- At vende en nedtur som Mercedes' tager for de fleste teams omkring tre år. Det har Lewis Hamilton ikke lyst til at vente på, så han vil se resultater nu, siger Peter Nygaard.

Ifølge Peter Nygaard ville Mercedes oprindeligt have testet sin opgradering af bilen i Imola, men det italienske grandprix blev aflyst på grund af voldsom regn. I stedet vil holdet og Lewis Hamilton afprøve de nye funktioner i de kommende uger. (Foto: © Hoch Zwei, picture alliance / HOCH ZWEI)
Ifølge Peter Nygaard ville Mercedes oprindeligt have testet sin opgradering af bilen i Imola, men det italienske grandprix blev aflyst på grund af voldsom regn. I stedet vil holdet og Lewis Hamilton afprøve de nye funktioner i de kommende uger. (Foto: © Hoch Zwei, picture alliance / HOCH ZWEI)

Helt konkret kommer Mercedes til at teste nogle nye mekaniske justeringer i weekendens grandprix i Monaco, men den "endelige" eksamen står i Barcelona ugen efter. Den spanske bane er bedre til at afprøve udstyr på modsat den specielle bane i Monaco, forklarer Peter Nygaard.

- Er der tydelige forbedringer i Barcelona, ligger det lige til, og så kommer annonceringen, påpeger Formel 1-eksperten.

- De har talt om en forlængelse siden sidste år, men fordi 2023-bilen var skidt, har han trukket tiden hele foråret.

Peter Nygaard er sikker på, at Mercedes med sine økonomimske ressourcer hurtigt kan få styr på bilen, og når det sker, har Lewis Hamilton helt sikkert niveauet til at drille Max Verstappen og køre med om verdensmesterskabet.

- Lewis Hamilton kører lige så hurtigt som sin team-kollega George Russell, der er et stort talent. Han har, hvad der skal til.