Verbale lussinger flyver gennem luften i Formel 1-sportens tætte topstrid

Som to kamphaner mundhugges Formel 1’s nummer ét og to, Max Verstappen og Lewis Hamilton, forud for det russiske grand prix.

Få point adskiller Lewis Hamilton og Max Verstappen i kampen om verdensmesterskabet i dette års Formel 1-sæson. Foto: Florian Gago/Lars Baron/Reuters/Ritzau Scanpix

For to uger siden kolliderede de i et sving, og måtte begge udgå af Italiens grandprix.

Max Verstappen og Lewis Hamilton ligger ellers nummer ét og to i den samlede Formel 1-stilling, og med otte løb tilbage af sæsonen og blot fem point mellem sig har ingen af dem lyst til at tabe et skridt i den direkte duel om verdensmesterskabet.

I sagens natur ville ingen af dem derfor tage skylden for sammenstødet i Italien.

- Han vidste åbenlyst, at han ikke ville klare svinget, og så kørte han ind i mig, sagde Hamilton efter uheldet til Formel 1’s hjemmeside.

Den udlægning var verdensmesterens hollandske konkurrent ikke helt enig i. Han mente, at briten pressede ham udover kanten, hvilket altså skulle have foråsaget kollisionen.

Ikke desto mindre var det hollænderen Verstappen, der måtte bøde for sammenstødet.

Han fik nemlig tildelt en straf, der placerer ham tre pladser længere tilbage i søndagens russiske grand prix, end hvad hans kvalifikation rækker til.

Hamilton derimod slap uden straf.

  • Red Bull's Max Verstappen (til højre) og Mercedes' Lewis Hamilton kolliderede i det italienske grand prix d. 12 september. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)
  • Hollandske Max Verstappen gled nærmest henover Lewis Hamilton i svinget. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)
  • Voldsomt ser det ud, men begge kørere slap uskadt fra kollisionen. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) (Foto: JENNIFER LORENZINI © Ritzau Scanpix)
  • Lewis Hamilton stiger ud af sin bil efter kollisionen med hollænderen. Begge måtte udgå af det italienske grand prix. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)
1 / 4

Og så kunne man fristes til at tro, at den britiske verdensstjerne ville tage til takke med konkurrentens sanktion og lade fortid være fortid.

Men frem mod søndagens russiske grand prix har han sendt endnu en stikpille i Verstappens retning.

- Han vil tydeligvis ikke indrømme det, og jeg vil ikke antage noget. Men jeg kan godt huske, hvordan det var, da jeg var en del af kampen om verdensmesterskabet for første gang, og det var svært.

- Vi skal alle være kloge og vide, hvornår man skal kæmpe om pladsen i et sving. Det handler om erfaring og at finde ud af, at man ikke vinder alt i ét sving, siger Lewis Hamilton.

Den regerende verdensmester vandt Formel 1-titlen for første gang som 23-årig – 13 år senere han hele syv VM-titler på CV’et. Hans hollandske konkurrent derimod kan ikke prale af nogensinde at have ladet sig hylde som den bedste racerkører på kloden.

Verstappen tager til genmæle

Ja, selvom hollænderen kører sin syvende sæson i Formel 1, har han faktisk ikke engang været en del af titelræset før.

Alligevel lader det til, at presset og Hamiltons stikpiller ikke påvirker ham det store.

- Ja, jeg er så nervøs, at jeg næsten ikke kan sove. Det er forfærdeligt at kæmpe om en titel. Jeg hader det, svarer Verstappen ironisk på britens kritik.

Med otte løb tilbage af sæsonen ligger de to kamphaner uhyre tæt i toppen, men vurderet ud fra hollænderens svar på tiltale, kommer duellanterne nok ikke til at sætte sig sammen for at hyggesludre over en gang aftensmad, når sæsonen er slut.

- Hans kommentarer viser bare, at han ikke kender mig – og det er fint. Jeg har heller ikke behov for at kende ham. Jeg tager det hele ret afslappet, siger Verstappen.

Hollandsk fordel

Selvom hollænderen har fået tildelt en straf, vurderer BT's Formel 1-korrespondent, Peter Nygaard, at det er ham, der står med fordelen forud for de afsluttende otte løb.

- Verstappen ser stærkest ud. For det første fordi han har en bedre bil, og for det andet, fordi han kæmper for sin første VM-titel, mens Hamilton kæmper for sin ottende. Han må være mere sulten.

- Og så ser han også bare utrolig kølig ud, vurderer Peter Nygaard.

Og selvom begge kørere smider med verbale lussinger for at få den anden ned med nakken, vurderer eksperten heller ikke, at nogen af dem får held med deres stikpiller. Tværtimod.

- Det er jo et led i en psykologisk krigsførsel, som ingen af dem får held med, fordi de ser kølige og koncentrerede ud begge to. Alt skal jo prøves for at vinde verdensmesterskaber, siger Peter Nygaard.

I søndagens russiske grand prix starter Lewis Hamilton i fjerdeposition, mens den førende kører, Max Verstappen, starter som nummer 20. Løbet skydes i gang klokken 14 og kan følges på TV3+.

FacebookTwitter