Verstappen svarer Formel 1-chef igen efter kritik om, at han gør sporten kedelig

Max Verstappen er træt af at blive kritiseret for at vinde og tager nu til genmæle.

Max Verstappen fører suverænt i kapløbet om årets VM-titel. At det skulle gøre konkurrencen kedelig, har han dog svært ved at se. (Foto: © Hoch Zwei, HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images)

Max Verstappen vinder og vinder og vinder og vinder.

I indeværende Formel 1-sæson har den hollandske racerkører vundet tolv ud af femten løb, og hans holdkammerat Sergio Perez har vundet to. Dermed har Red Bull-Honda-teamet været altdominerende med 14 grand prix-sejre i de første 14 løb i sæsonen.

Først ved det seneste grand prix i Singapore lykkedes det et andet hold at vinde, da Ferraris Carlos Sainz nappede førstepladsen.

En så voldsom Red Bull-dominans har fået motorsportsiagttagere til at måbe verden over, men det har også skabt debat og kritik.

For bliver sporten kedelig, når den er så forudsigelig?

Det retoriske bekymringsspørgsmål har blandt andre Greg Maffei udtrykt offentligt. Han er direktør for Liberty Media, der ejer Formel 1, og har kaldt situationen for en 'udfordring', når det kommer til den generelle seer-interesse i Formel 1.

Men dén måde at se Verstappen-dominansen på er hovedpersonen selv flintrende ligeglad med.

- Den debat har jeg ærligt talt ingen interesse i. Jeg tænker ikke på, hvad der er godt for Formel 1, siger Max Verstappen ifølge Motorsport.com og uddyber:

- Jeg synes ikke nødvendigvis, det er skidt for Formel 1, for vi er bare bedre end alle andre. Og hvis folk ikke kan sætte pris på det, er de ikke ægte fans.

Missede unik mulighed

Max Verstappen nåede at vinde hele ti løb i træk, inden Ferrari og Carlos Sainz ødelagde billedet ved det seneste grand prix.

Hollænderen sidder da også stensikkert på førstepladsen og kan formentlig inden længe kalde sig verdensmester. Holdkammerat Sergio Perez indtager en sikker andenplads i VM-stillingen med hele 43 point ned til Lewis Hamilton på tredjepladsen.

Hollandske Max Verstappen har været fuldstændig suveræn i sin Red Bull-racer i år. (Foto: © Tom White, Ritzau Scanpix)

Men med den manglende sejr i Singapore forleden missede Red Bull-Honda også en unik mulighed for at vinde samtlige løb i sæsonen. Og selvom Red Bull-dominansen dermed blev brudt for en kort stund, har Verstappen svært ved at se det positive i det resultat.

- Jeg har ingen følelser omkring det. Vi stoppede med at vinde i ét løb. Shit happens.

- Jeg tager det ret afslappet, at vi ikke præsterede. Andre gjorde det bedre end os, så selvfølgelig fortjente de at vinde. De skal jo ikke vinde bare fordi, at nogle folk siger, det er kedeligt at se os vinde, siger Max Verstappen inden weekendens grand prix på Suzuka-banen i Japan.

Max Verstappen og de øvrige Formel 1-kørere sætter sig i racerne igen i denne weekend, hvor det japanske grandprix venter. Du kan følge løbet på Viaplay.