VIDEO Kevin Magnussens hemmelighedsfulde chef efterlyser danske sponsorer

Kevin Magnussens chef hos McLaren, Ron Dennis, opfordrer danske virksomheder til at deltage i Formel 1-festen.

Alle udtalelser fra McLaren-lejren bliver nøje analyseret i de her dage, hvor Formel 1-verdenen utålmodigt venter på at få at vide, hvem der skal køre for teamet i 2015.

Bliver det (som ventet) Fernando Alonso? Og hvem trækker så sorteper og bliver degraderet - Kevin Magnussen eller Jenson Button?

DR Sporten har i dag fået et opsigtsvækkende interview med McLaren-holdets topchef Ron Dennis. Han fastslår (desværre), at beslutningen om 2015-sæderne ikke bliver meldt ud før den 1. december.

Man han kommer med en tydelig besked til Danmark - og især til de store danske virksomheder - læs bare her:

- Jeg har et stort ønske om, at Danmark vågner op og opdager, at man har en unik mulighed for at bakke op om nogen, der let kan blive en sportslegende for landet. Jeg håber, at nogle af de store danske firmaer indser, at livet ikke altid drejer sig om penge, men også om stolthed over for sit land og om de mennesker, der kan repræsentere landet.

- Når sådan en mulighed opstår, skal alle gribe den. Jeg gør min del. Det er på tide, at Danmark også gør sin del.

Sådan lyder ordene fra Ron Dennis, der altså beder danske firmaer om at gå ind i F1-sporten og formentlig kaste nogle sponsorkroner efter McLaren-teamet.

Kevin vil fortsætte i F1

Men skal det forstås på den måde, at Kevin Magnussen kun får lov til at beholde sit sæde, hvis han kommer med flere sponsorkroner? Eller er det bare en generel betragtning om, at Magnussens hjemland bør hoste op, uanset om den unge kører fortsætter hos McLaren eller et andet hold?

Det har vi desværre ikke fået svar på i dagens interview, hvor Ron Dennis dog kommer med denne forudsigelse om Magnussen:

- Hans karriere er i fuld gang. Han ER nu en Formel 1-kører. Nu er det bare spørgsmålet, hvor han rent fysisk vil være henne næste år. Men han skal nok fortsætte i F1-sporten i de næste år.

Kan ikke selv bestemme

Hvordan synes du, Magnussen har klaret sig i sit første år?

- Jeg er måske lidt hård, når jeg siger det her, men det minder mig lidt om min skoletid. I mine bedømmelse fra lærerne stod der ofte: "Har store medfødte muligheder, men bruger for meget tid på at kigge ud af vinduet. Han skal stramme sig an." Noget af det passer også på Kevin. Men det er jo kun naturligt. Han er en ung kører. Men han har ambitionen, talentet og fokus. Han har bare brug for lidt mere tid. Jeg håber, at det hele falder på plads, så han får den mulighed.

Hvis du skulle bestemme, ville Kevin så køre for McLaren næste år?

- Det er ikke kun op til mig at træffe den beslutning. Det er noget, jeg skal blive enig med aktionærerne og bestyrelsen om. Og vi træffer først den beslutning, når vi har alle data og timingen er rigtig. Det bliver tidligst 1. december, siger Ron Dennis.

Tror du, Kevin Magnussen kan blive verdensmester?

- Alle, der er med i Formel 1, skal tro på, at de kan blive verdensmester. Ellers skal man ikke være med.

Han understreger i øvrigt, at alle sæsonens løb vil tælle med, når McLaren-ledelsen sætter sig ned og lægger kørerkabelen for næste år.

Derfor bliver det også særdeles interessant at se, hvordan Kevin Magnussen klarer sig i forhold til holdkammeraten/konkurrenten Jenson Button i denne weekends afsluttende Grand Prix i Abu Dhabi.

Facebook
Twitter