VIDEO Magnussen træt af Formel 1-cirkus: Vil bare køre ræs som i gamle dage

Kevin Magnussen tager denne weekend hul på den nye Formel 1-sæson i Australiens Grand Prix.

Når Kevin Magnussen søndag morgen dansk tid klapper speederen i bund og tager hul på Australiens Grand Prix, så er Haas-køreren præcis der, hvor han gerne vil være.

Inden og efter løbet kan danskeren til gengæld se frem til masser af interviews, sponsorarrangementer, autografskrivning og en lang række andre ting, der forventes af en feteret og højt betalt Formel 1-stjerne.

Men stod det til Magnussen, så var han egentlig helst fri for alt andet end at køre ræs.

- Jeg ville ønske, det stadig var sådan, at man rent faktisk udelukkende var racerkører, og der ikke var noget andet. Men sådan fungerer det ikke længere, siger Kevin Magnussen til DR Sporten.

Derfor drømmer danskeren sig tilbage til Formel 1's spæde begyndelse for knap 60 år siden, hvor tingene forholdt sig meget anderledes.

- Verden har ændret sig meget siden 60'erne og 70'erne, hvor jeg gerne ville have kørt. Det er gået fra bare at være en sport til at være en forretning, og med det følger en masse ting, som ikke nødvendigvis er spændende for en racerkører. Specielt i Formel 1 er det rigtig slemt. Der er det meget kommercielt og én stor forretning. Meget mere, end det egentlig er en sport, siger Magnussen.

Sammenligning af Haas-raceren 2018 vs. 2019 (Foto: Scanpix © Scanpix / Foto: Scanpix © Scanpix)

Specielt én kører ligger Magnussens Formel 1-hjerte nært, når snakken falder på grandprixerne i 60'erne og 70'erne.

Den 16-dobbelte grandprix-vinder Stirling Moss fra England er nemlig en af de helt store helte fra den tid, og hans karriere bestod ikke blot af Formel 1, men også Formel 2, Le Mans og sågar også rally.

- Han kørte bare alt, hvad der kunne køres, og han er et af mine idoler i sporten. Jeg synes, han er sindssygt sej. Han er stadig i live, og nu har jeg mødt ham, og du kan bare mærke, at han stadig er fuldstændig 100 procent lige så meget racerkører, som han var dengang, siger Magnussen.

Den danske Haas-kører tager hul på den nye Formel 1-sæson i denne weekend, hvor det gælder Australiens Grand Prix i Melbourne.

Du kan se meget mere om Kevin Magnussens forelskelse i Formel 1 anno 1960'erne og 70'erne i videoen øverst i artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk