Fra teamgym til Cirque du Soleil

Teamgymnasten Alexander Andreasen blev headhuntet til verdens største omrejsende akrobatikshow efter EM i 2008. - Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, siger han.

Tumbling. (Foto: Daniel Rye © Scanpix)

Normalt er talentspejdere noget, man forbinder med fodboldens verden. Men der vil også være ekstra bevågenhed på gymnasterne ved dagens EM-finaler i teamgym i Aarhus.

Det ved 25-årige Alexander Andreasen alt om, for efter flotte præstationer ved EM i 2008 blev han headhuntet til verdens største omrejsende akrobatik-show Cirque du Soleil. Nu rejser han på fjerde år verden rundt og viser sine evner i tumbling.

- Det er surrealistisk at få penge for at dyrke ens hobby. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, siger Alexander Andreasen til DR Sporten.

Et nåleøjeI disse dage har Alexander Andreasen fri fra showet Alegria, der var nået til Tyrkiet. Så han er rejst hjem for at følge Europamesterskaberne fra tætteste hold.

Med ham sidder en talentspejder fra Cirque du Soleil i forsøget på at finde den næste heldige gymnast, der får mulighed for at dyrke gymnastik som fuldtidsbeskæftigelse.

- Det kræver selvfølgelig et vist niveau, men jeg tror godt, han kan finde to eller tre, der kan bruges. Især blandt danskerne, for de er normalt bedst til tumbling, forklarer Alexander Andreasen.

Spot selv de største talenter, når DR Sporten livestreamer fra EM-finalerne i teamgym hele dagen fra klokken 8.30.

 

Facebook
Twitter