Fusion af DGI og DIF i 2012

Ledelsen i Danmarks Idræts-Forbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger er enige om en fusion. Fusionen ventes endelig gennemført senest i 2012.

Ledelsen i Danmarks Idræts-Forbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger er enige om en fusion. Fusionen ventes endelig gennemført senest i 2012.

- DIF og DGI repræsenterer hver for sig en særlig historisk tradition, en særlig kultur og nogle forskellige organisationsprincipper. Den nye organisation skal forene det bedste fra de to verdener, siger DGIs formand Søren Møller.

- Visionen er at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal gøre foreningsidrætten stærkere, give flere og bedre tilbud til befolkningen og være i endnu bedre stand til at leve op til samfundets forventninger om bla. at forbedre folkesundheden, siger DIFs formand, Niels Nygaard.

Den nye organisation skal hedde Danske Idrætsforeninger og ventes gennemført i 2012.

- Vi går efter en principvedtagelse om en sammenlægning på årsmøder i DIF og DGI i foråret 2009. Og vi forventer senest at have den nye organisation på plads i 2012, siger DIFs formand Niels Nygaard.

Formålet for den nye organisation er

at styrke idrætsforeningernes betydning for befolkningens deltagelse i idræt og motion - at styrke de frivillige idrætsforeningers vilkår som ramme for idræt med vægt på fællesskab, udfordring og sundhed - at sikre den organiserede idræt fortsat indflydelse og anerkendelse - at udvikle synergi mellem breddeidræt og eliteidræt - at sikre demokratiske og gennemskuelige beslutningsprocesser

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk