17-årig golfkomet vil mere end ”bare” klare cuttet ved British Open

Som den yngste dansker nogensinde skal Nicolai Højgaard fra torsdag dyste mod verdenseliten i den legendariske golfturnering British Open.

Nicolai Højgaard er et godt bud på den næste danske golfstjerne.

156 golfspillere træder torsdag ud på græsset på golfbanen Carnoustie i Skotland. Feltet tæller stjernenavne som Tiger Woods, Jordan Spieth og Henrik Stenson, men en teenager fra Billund har også fået sneget sig med i selskabet ved verdens ældste golfturnering, British Open.

I slutningen af juni kunne danske Nicolai Højgaard lade sig kåre som vinder af EM for amatørspillere, og det sikrede ham et wildcard til ’The Open’, som årets tredje majorturnering populært kaldes. Det er et kæmpeskridt og en enorm chance for bare 17-årige Højgaard.

- Det er så god læring at spille mod de bedste, se deres måde at træne og spille på. Bare at se setuppet herude. Det er fuldstændig surrealistisk i forhold til, hvad jeg er vant til. Når man først kommer ind i det her, får man lyst til at træne endnu mere, for jeg vil gerne ud på touren hurtigst muligt. Det bliver bare en rigtig god oplevelse, som jeg kan bruge de næste mange år, siger Nicolai Højgaard til DR.

- Da jeg stod med muligheden for at vinde EM og få billet til The Open, det er den bedste fornemmelse, jeg har haft på en golfbane.

Se et indslag med Nicolai Højgaard, tvillingebroderen Rasmus og træneren Kenneth Bendix Hansen efter EM-sejren:

Når turneringen begynder torsdag, går spillerne de 18 huller 3 og 3. Nicolai Højgaard kender allerede sine følgesvende, og han glæder sig over parringen med amerikanske Webb Simpson og sydkoreanske Si-Woo Kim.

- Det er ret positivt. Jeg kommer ud med to rigtigt gode spillere, nummer 50 og 21 i verden. Den ene har vundet en major. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan de tackler banen og håndterer alle tilskuere og medier. Det bliver så fedt at komme i gang, siger Nicolai Højgaard.

Med sine bare 17 år er Nicolai Højgaard den yngste dansker nogensinde, der deltager i British Open, og han er samtidig den yngste i dette års felt. Han erkender, at det hele nok godt kan påvirke ham lidt, når turneringen først går i gang.

- Der er rigtig meget mediedækning, det har jeg godt kunnet mærke. Jeg bliver nok lidt nervøs, når jeg skal spille med de store spillere, og der er så mange tilskuere.

Efter de to første runder golf torsdag og fredag barberes feltet af spillere gevaldigt ned, inden turneringen afgøres i weekenden. At komme blandt de sidste 60 spillere, der er med til afgørelsen, kaldes at klare cuttet. Men Nicolai Højgaard vil mere end bare være med hele weekenden.

- Cuttet er altid fint nok, men det er lidt lavt og billigt sat, hvis man kun går efter at klare cuttet. Så jeg sigter da lidt højere oppe i placeringerne. Hvis jeg har styr på min opgave og er der helt, så er jeg ikke i tvivl om, at det nok skal gå, siger han.

Den unge jyde er ikke eneste dansker, der er med ved British Open. Thorbjørn Olesen er via sin plads som nummer 64 i verden automatisk kvalificeret til turneringen. Netop Olesen tog sig tidligere på ugen tid til at give den unge debutant et par fif ude på banen – og den danske golfveteran og Ryder Cup-kaptajn Thomas Bjørn gjorde dem selskab.

- Vi snakkede meget om banen, som de begge to kender ud og ind. Det var superfedt, at Thomas kom ud og kiggede, så jeg kunne høre, hvad han havde at sige. Det var en rigtig fed oplevelse. Det er to super-rare gutter, som man kan snakke normalt med, selvom de er nogle stjerner, siger Nicolai Højgaard.

Nicolais tvillingebror Rasmus er også en talentfuld golfspiller, og han er værdifuld støtte før og under British Open.

- Han hjælper i forberedelsen ved at tage noter om banen. Jeg kan hele tiden snakke med ham. Det kommer til at hjælpe mig meget at have ham med på sidelinjen, siger Nicolai.

Selvom de begge endnu er amatører, går der formentlig ikke længe, før Højgaard-tvillingerne også vil jagte sejre i de professionelles rækker.

Rasmus og Nicolai placerer sig som nummer 9 og 45 på verdensranglisten for amatørspillere, som ofte er flere år ældre end danskerne.

Facebook
Twitter