Danmarks bedste golfkvinde har brug for vennerne til at undgå de sorte huller

Uden vennerne kunne Nicole Broch Larsen – der i dag spiller en af årets største golfturneringer - hurtigt få bildt sig selv en masse ting ind, der ikke passer.

Nicole Broch Larsen ligger nummer 89 på verdensranglisten. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Golfspillere opererer med par 3-, par 4- og par 5-huller. Hullets længde afgør, hvor mange slag man skal bruge på at få golfkuglen i hul, og dermed hvad der er hullets score i forhold til par. Det kan lyde kringlet, men når man lige har grejet den, er det egentlig rimelig ligetil.

Helt anderledes er det med de huller, der kan snige sig ind i hovedet. Dem, hvor de destruktive tanker finder vej igennem og klæber sig fast til strømmen af idéer og tanker i hovedet, indtil man ikke kan tænke på andet. De mentale sorte huller.

For den bedste danske kvindelige golfspiller Nicole Broch Larsen er begge type huller en del af livet:

- Jeg kan hurtigt få bildt mig selv en masse ting ind, som ikke passer. Jeg kan få skabt nogle billeder inde i hovedet af, ’at nu kan det hele også bare være nok. Min karriere er forbi’. Alle sådan nogle tanker.

- Og hos mig kan de tanker poppe op, hvis jeg er alene og har en dårlig periode. Hvis jeg ikke har nogen til at distrahere mig eller fortælle mig, at det er forkert, kan det blive et sort hul, siger Nicole Broch Larsen.

Den 25-årige dansker har de sidste to sæsoner spillet i USA. I dag stiller hun til start i en af årets fem største turneringer – de såkaldte majors – i US Open.

Men selvom hun lever et liv langt fra sin danske familie, har hun hurtigt fået skabt sig et tæt fællesskab i USA. Et fællesskab, som er helt afgørende for, at hun får fokuseret på de positive sider af det nærmest nomadiske liv som golfspiller.

- Det gør det helt klart nemmere, at jeg har mine venner. Det gør, at jeg ikke sidder alene på hotelværelset. Jeg har altid nogen at spise med eller at spørge om forskellige ting. Det gør, at jeg har mindre tid til at sidde og savne dem derhjemme i Danmark, siger Nicole Broch Larsen og tilføjer.

- Jeg spiller heldigvis godt for tiden, og det gør det hele nemmere. Men i de dårlige perioder hjælper det rigtig meget, at man ikke har meget tid alene, hvor tankerne kan få lov at flyve rundt.

Bevidst undgået det ensomme rejseliv

Nicole Broch Larsen er en del af en gruppe på omkring ti personer, hun selv kalder en slags lille familie. Også den danske golfspiller Emily Kirstine Pedersen er en del af gruppen, som også tæller to konkurrenter fra LPGA-touren – som den amerikanske golftour kaldes – fra henholdsvis Tyskland og Sydafrika og deres kærester.

Den lille gruppe kan finde på at booke et helt hus sammen, når de uge efter uge skal finde et nyt sted at bo, alt efter hvor den næste turnering i sæsonen spilles.

- Jeg har været heldig at ramme ind i en masse rare mennesker, som jeg rigtig godt kan lide at bruge tid sammen med. Det gør det nemmere at være herude. Jeg glæder mig altid til at komme hjem til Danmark, men efter et par uger hjemme glæder jeg mig altid til at komme afsted igen.

- Så for mig er det ikke det her ensomme rejseliv, som det kan blive for nogen, men det har jeg også været opsat på at undgå lige fra starten af. Forhåbentlig skal jeg gøre det her i mange år fremover, og jeg har ikke lyst til at det skal være et ensomt liv.

Lige under 100.000 dollars

For tre år siden blev Nicole Broch Larsen kåret til Årets Spiller på Europa Touren, efter en sæson hvor hun vandt en enkelt turnering og leverede flere andre gode placeringer.

Siden tog hun springet til den amerikanske Tour. Det er der, de rigtig store penge er.

Det helt store gennembrud er ikke kommet endnu i USA, men hun har alligevel leveret mange gode præstationer og sluttet lige uden for de sjoveste placeringer. Alene i år har hun spillet sig videre til finalerunderne i ni ud af 11 turneringer og vundet næsten 100.000 dollars i præmiepenge.

Til US Open håber hun at kunne bygge videre på det gode spil, hun har disket op med i år:

- Jeg går altid efter at vinde, men man skal spille rigtig god golf for at være med i toppen. Jeg ved, at jeg kan være med blandt de allerbedste, hvis jeg rammer en god uge, så en top 10-placering vil jeg være rigtig glad for.

Nicole Broch Larsen slår ud på første tee kl. 8.30 amerikansk tid – det svarer til kl. 14.30 i Danmark - på banen Shoal Creek i Alabama.

Facebook
Twitter