Danmarks bedste golfspillere skuffer: Ryger ud i Himmerland før weekenden

Made in Denmark sluttede allerede fredag for både Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen vedkommende, da golfprofilerne missede cuttet.

Lucas Bjerregaard gik fredagens runde i 74 slag, hvilket var tre over banens par. Dermed sluttede Made in Denmark lidt for hurtigt for nordjyden, der er Danmarks højest rangede spiller på verdensranglisten. (Foto: René Schütze © Scanpix)

Golfspilleren Lucas Bjerregaard stillede op som Danmarks måske største håb til en topplacering i Made in Denmark.

Men den 27-årige nordjyde må allerede forlade turneringen i Himmerland før weekendens finalerunder efter et misset cut.

Fredagens anden runde endte i 74 slag - tre slag over banens par. Med en samlet score i tre over slutter han langt tilbage i feltet.

- Spillet var der bare ikke. Det var en af de uger, hvor jeg ikke var i kontrol nok i vinden, siger danskeren.

- Selvfølgelig ville jeg gerne gøre det godt her. Men det vil jeg også i de andre turneringer, jeg spiller. Et misset cut føles altid dårligt, og det her er ingen undtagelse.

I sidste uge sluttede Bjerregaard på 16.-pladsen i årets anden major PGA Championship i USA. Det havde sandsynligvis øget forventningerne til ham i Himmerland.

Lucas Bjerregaard var dog langtfra den eneste danske profil, der måtte forlade turneringen fredag. Også Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen missede cuttet.

Thorbjørn Olesen (th.) er færdig ved Made in Denmark efter to runder, hvor han aldrig fandt sit spil. (Foto: René Schütze © Scanpix)

- Spillet har bare ikke været godt nok til at vinde i den her uge. Der er ikke så meget at sige til det.

- Det var svært i dag, det var koldt og regnede meget, siger Thorbjørn Olesen.

Ligesom på første runde lavede den 29-årige dansker en triplebogey på 18. hul. Havde Olesen bare spillet netop det hul anderledes begge dage, så havde han kæmpet med i toppen af feltet.

- Jeg har gjort det godt på det hul tidligere. Det gjorde jeg ikke de her to dage. Det er ikke sjovt at bruge syv slag på det hul to dage i træk, siger han.

I alt er 11 ud af de 16 startende danskere færdige i Himmerland.

Bedste dansker er i stedet Martin Simonsen, der er fem slag fra den førende østriger Matthias Schwab.

Ud over Martin Simonsen har Jeff Winther, Lasse Jensen, Mathias Gladbjerg og Morten Ørum Madsen klaret cuttet til weekendens finalerunder. Det er det færreste antal danskere i turneringens historie.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter