Dansk golfkomet får amerikanere på nakken: Bliver som en fodboldkamp

21-årige Emily Kristine Pedersen skal repræsentere Europa mod USA i det traditionsrige Solheim Cup.

Emily Kristine Pedersen på en prøverunde før Solheim Cup. (Foto: Thomas J. Russo © Scanpix)

Verdens bedste golfspillere er vant til at tage højde for en svimlende mængde parametre, når de skal slå et slag; afstanden til hullet, vinden, boldens leje, greenens hældning for bare at nævne nogle af de vigtigste ting.

Men én faktor, som de næsten aldrig skal tage højde for, er tilskuerne. Publikum til den traditionelt så noble sport har som regel styr på deres Emma Gad og applauderer kun, når en spiller gør sig positivt bemærket med et flot slag.

Sådan er det dog ikke ved Solheim Cup. Ved den traditionsrige kamp mellem USA og Europa er det nemlig ikke unormalt, at tilskuerne hujer, råber og går langt for at psyke spillerne fra det hold, der spiller på udebane.

Der venter derfor den danske golfkomet Emily Kristine Pedersen en helt speciel oplevelse, når hun fra på fredag og tre dage frem skal kæmpe for Europa i den amerikanske stat Iowa.

- Det bliver sjovt, at der pludselig er nogen, der hepper på én – og nogen, der ikke hepper på én – så det bliver lidt mere fodboldkampsagtigt, siger Emily Kristine Pedersen og tilføjer:

Jeg skal være forberedt på, at der pludselig er nogen, der glæder sig over at man slår et dårligt slag, og dér handler det om at være i sin egen zone.

Drøm at være med

21-årige Emily Kristine Pedersen, der er den lavest rangerede på verdensranglisten på det europæiske hold, er en af fire europæer, som blev specielt udvalgt af kaptajnen Annika Sörenstam.

- Det er vildt fedt at jeg skal være med. Og det er noget, jeg drømte om, siden jeg begyndte at spille golf. Det er en af de største ære at få lov at repræsentere Europa, så jeg glæder mig vildt meget til at komme at komme i gang.

Det europæiske Solheim Cup-hold. (Foto: STUART FRANKLIN © Scanpix)

Det europæiske hold er en god blanding af unge og gamle spillere. Emily Kristine Pedersen er således en af tre 21-årige, der skal forsøge at vinde Solheim Cup.

- Det er vildt fedt, at der er nogle unge, som jeg kender og er vokset op med. Men det er også rigtig fedt, at der er nogle af de stjerne, jeg altid har set op til – så det er en vildt fed kombination.

Emily Kristine Pedersen har vundet en enkelt gang på kvindernes Europa Tour, hvor hun i 2015 blev ”Rookie of The Year.”

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter