Dansk golfkomet mængede sig med McIlroy: 'Helt surrealistisk'

Den 17-årige amatørgolfspiller Nicolai Højgaard spillede i ugen sin første major, da han deltog i British Open.

Nicolai Højgaard spillede i ugen sin første major. / AFP PHOTO / Paul ELLIS (Foto: Paul ellis © Scanpix)

Der var kun én tanke i hovedet på Nicolai Højgaard, da han svingede sit 5-jern på første hul.

- Jeg skal bare i spil.

På Carnoustie, British Open, kun 17 år gammel og med på et wild-card. Det er til at forstå, at pulsen ikke helt fulgte den ønskede rytme, da det var tid til at vise sig frem for hele verden.

Men i spil kom han, Nicolai Højgaard, og med en par åbnede han torsdag sin første major.

- Det var fedt at stå der, men jeg var nervøs. Det værste var faktisk hul to, hvor jeg rigtig kunne mærke det. Det var et svært, smalt drive, og det er begyndelsen på min første major, så jeg følte, at kroppen låste lidt. Selv om man er nervøs kan man sagtens præstere, så det handlede om at samle tankerne om dét, lyder det fra Højgaard, der fik rystet nervøsiteten over omgivelserne af sig, og kom hjem én over par.

Stort at omgås stjernerne

At det er anderledes at spille en major kom ikke som en overraskelse for den unge dansker, der i slutningen af juni vandt EM for amatørspillere, og derfor sikrede sig et wild-card til British Open.

Men virkeligheden rammer pludselig, når man træder ind ad døren på Carnoustie, hvor sportens største stjerner venter.

- Den første, jeg rendte ind i, var Rory McIlroy. Der gik det op for mig, hvor stort det egentligt er. Det var helt surrealistisk, og jeg tænkte bare ’hold da op’, siger Nicolai Højgaard.

-I forhold til de turneringer, jeg normalt spiller, så er British Open noget helt andet. Det var så fed en oplevelse, så jeg glæder mig til at komme tilbage igen. Det sidder stadig i kroppen på mig, og jeg tænker dagene igennem hele tiden, siger den unge golfspiller, der dog ikke udelukkende er på månen af begejstring over sin første major.

Omgivelserne er nemlig én ting - præstationen er en anden. Danskeren klarede ikke cuttet inden tredje runde, da han kom ind med samlet seks over par efter anden runde.

- Jeg er ikke tilfreds med mit spil i anden runde. Jeg får en skidt start, og det påvirker mig, så jeg forsøger at jagte birdies.

- Jeg er stadig skuffet over ikke at skulle spille her i weekenden. Det er nu, der er flest tilskuere og mest på spil, men når jeg kigger tilbage, så har det været super fedt, siger Nicolai Højgaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk