Dansk golfkomet slår ud med verdens bedste

Emily Kristine Pedersen får sin sag for i New Zealand, hvor hun skal gå en runde med verdensranglistens nummer et.

Emily Kristine Pedersen ved Lacoste Ladies Open 2015. (Foto: Dr Sporten © DR Sporten)

Golfspilleren Emily Kristine Pedersen skal ved ISPS New Zealand Women’s Open forsøge at få en god start på 2016, så hun kan følge op på sidste års gennembrud på kvindernes europæiske tour.

Med sin første turneringssejr på Ladies European Tour i Gurgaon og en samlet placering som nummer seks på indtjeningslisten slog hun sig trods sine blot 19 år ind blandt eliten på sit andet år som professionel.

I New Zealand får hun fornøjelsen af at møde øjeblikkets allerbedste, når hun på første hul slår ud sammen med verdensranglistens nummer et, Lydia Ko fra Sydkorea.

- Det bliver sjovt at se, hvordan hun spiller, når hun nu er nummer et i verden. Der går rygter om, at der kommer rigtig mange tilskuere, så det bliver super fedt, siger Emily Pedersen.

Øget selvindsigt

Hun har benyttet vinterpausen til at arbejde med sit spil, men hun føler den største forandring i sin mentale tilgang til spillet.

- Jeg tager meget større ansvar for min egen udvikling. I landsholdstruppen arbejdede vi meget efter et koncept, hvor der var nogle ting, som vi skulle. I dag har jeg meget større viden om mig selv. Både om mit spil, men også om min personlighed. Så det er der, jeg har rykket mig mest.

- Det handler alt sammen om udvikling, og jeg håber da, at jeg en eller anden dag står som verdens bedste, siger hun.