Dansk golfkomet triumferede i sin debut: Nu fører han endnu en turnering

18-årige Rasmus Højgaard kunne gå i klubhuset på en delt førsteplads på European Tour-turneringen i Oman.

Rasmus Højgaard gik anden runde i fire slag under par - og er nu på en delt førsteplads i turneringen med samlet ni slag under par. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Rasmus Højgaard leverede endnu en flot præstation fredag i European Tour-turneringen i Omans hovedstad, Muscat.

Den 18-årige danske golfspiller gik anden runde i fire slag under par og kunne fredag morgen dansk tid gå i klubhuset på en delt førsteplads i turneringen med samlet ni slag under par.

Dermed holder han kursen mod en potentiel sejr. Højgaard vandt i december sin første European Tour-titel, da han sejrede i Mauritius Open efter omspil.

Under svære vejrforhold fredag med en del vind kunne kun skotten Stephen Gallacher følge med danskeren. De to deler førstepladsen inden tredje runde.

To spillere følger efter i otte slag under par, mens der er yderligere to slag ned til de næste.

Højgaard lagde flot ud på fredagens runde, da han på sit tredje hul lavede en eagle.

Dagen kunne dog have været endnu bedre, hvis det ikke var for de tre bogeys, Højgaard indkasserede midtvejs på runden, men foruden den ene eagle blev det også til fem birdies.

Blandede danske resultater

Rasmus Højgaards tvillingbror, Nikolai Højgaard, der også er med i turneringen i Oman, gik anden runde i ét slag under par og ligger samlet i par. Det samme gør Benjamin Poke, der fredag gik runden i et slag over par.

Jeff Winther indtager 19. pladsen i Oman. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Jeff Winther kom rundt i par og deler 19.-pladsen med en del spillere i tre slag under par. Blandt dem er veteranen Søren Kjeldsen, der med en runde i to slag under par rykkede op på siden af landsmanden Winther.

Modsat alle sine landsmænd missede Joachim B. Hansen cuttet til finaleweekenden efter to skuffende runder i henholdsvis fire og tre slag over par.

/ritzau/

Facebook
Twitter