Dansk golfkvinde klar til OL efter suveræn sejr

Nanna Koerstz Madsen vandt Ladies European Tour-turneringen i Tjekkiet med hele fem slag ned til nummer to.

Nanna Koerstz Madsen vandt suverænt i Tjekkiet. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Nanna Koerstz Madsen gjorde det absolut bedst mulige for sine OL-drømme, da den danske golfspiller søndag vandt Ladies European Tour-turneringen i Tjekkiet med hele fem slag ned til nummer to.

Nanna Koerstz Madsen gik sidste runde i 65 slag og fulgte dermed op på 68'eren i første runde og de 65 slag i anden runde.

Sejren betyder, at Nanna Koerstz Madsen sammen med Nicole Broch Larsen skal repræsentere Danmark i kvindegolf i Rio.

Emily Kristine Pedersen, som var Nanna Koerstz Madsens direkte rival til den anden danske plads ved legene, sluttede på en delt 31.-plads i Tjekkiet.

OL-billetterne går automatisk til de spillere, der ligger højest på verdensranglisten 10. juli.

På den seneste rangliste var Nanna Koerstz Madsen placeret som verdens nummer 124, mens Emily Kristine Pedersen lå nummer 125.

Turneringen i Tjekkiet var sidste European Tour-turnering, inden det samlede regnskab skal gøres op, og dermed kan Nanna Koerstz Madsen ikke længe hentes af Emily Kristine Pedersen.

Nicole Broch Larsen har snuppet den første OL-billet.

I Tjekkiet gik Nanna Koerstz Madsen fra Smørum ind til den afsluttende runde på andenpladsen - ét slag efter den førende - men fjernede med en ny kanonrunde spændingen om udfaldet, før et voldsomt uvejr alligevel skabte stort drama.

Klokken 14.51 stod danskeren således med et kort put for en birdie på 14. hul, da klokken ringede spillet af.

Uvejrspausen fik dog ikke danskeren til at få for mange nerver på, og da spillet blev genoptaget, hentede hun sin birdie, kørte de næste huller hjem i par, før hun på 17. hul lavede endnu en birdie og øgede sit forspring til Pamela Pretswell på andenpladsen til fem slag før sidste hul. Det gik danskeren i par.

Også Malene Jørgensen gik en flot finalerunde, i 66 slag (fem under par), og sluttede turneringen på en delt sjetteplads.

Det er Nanna Koerstz Madsens første turneringssejr i Ladies European Tour.

/ritzau/

Facebook
Twitter