Dansk golfkvinde sikrer millionpræmie med andenplads i LPGA-turnering

Nanna Koerstz Madsen sluttede søndag flot med en samlet andenplads i LPGA-turneringen i Indianapolis.

Nanna Koerstz Madsen vandt knap 1,3 millioner med sin andenplads. (Foto: Michael Cohen © Scanpix)

Den danske golfspiller Nanna Koerstz Madsen leverede en fornem præstation, da hun søndag sikrede sig andenpladsen i LPGA-turneringen i Indianapolis.

I den amerikanske delstat i Indiana lå danskeren inden sidste runde på en fjerdeplads, efter at hun også indledte første runde torsdag med en delt andenplads.

Nanna Koerstz Madsen havde fundet det gode spil frem søndag og leverede seks birdies, mens en enkelt bogey trak fra på den dag, hvor hun gik i fem slag under banens par på 72 slag.

Nanna Koerstz Madsen kunne glæde over karrierens største præmie. (Foto: Michael Cohen © Scanpix)

Hun lå dog det meste af runden fire-fem slag efter Hur Mi-jung, som med fire birdies gik sidste runde i 68 slag og sluttede på førstepladsen med fire slag ned til danskeren.

Den anden danske deltager, Nicole Broch Larsen, gik søndag sin runde i par efter to birdies og to bogeys, og hun sluttede på en delt 31.-plads med fem slag under par i alt.

Turneringen havde en samlet præmiepulje på to millioner dollar. Det svarer til cirka 13,7 millioner danske kroner. Nanna Koerstz Madsens andel af den pulje blev knap 1,3 millioner kroner, hvilket er hendes største præmiecheck i karrieren.

Intet dansk titelforsvar fra Bjerregaard

På mændenes Europa Tour kæmpede Lucas Bjerregaard søndag for at forsvare sin titel fra sidste sæson i Alfred Dunhill Links Championship, da dette års udgave af den skotske golfturnering søndag blev afgjort. Det lykkedes dog ikke for nordjyden.

Det bliver ikke til et titelforsvar for Lucas Bjerregaard. (Foto: Ian Walton © Scanpix)

Bjerregaard gik ind til fjerde og sidste runde på en delt niendeplads, men en runde i et slag under par var ikke nok til at spille med om sejren.

Danskeren sluttede på en delt 23.-plads i samlet 16 slag under par.

/ritzau/