Dansk golfprofil præsterer bedste danske resultat nogensinde på PGA Touren

Nicolai Højgaard blev nummer to ved PGA Tour-turneringen Corales Puntacana Championship.

Nicolai Højgaard var tæt på sejren i Corales Puntacana Championship. (Foto: © Joel Carrett, Ritzau Scanpix)

Den 22-årige danske golfspiller Nicolai Højgaard startede søndag på en delt førsteplads ved PGA Tour-turneringen Corales Puntacana Championship, men endte alene på andenpladsen efter søndagens finalerunde.

Højgaard kunne være blevet den første dansker til at vinde en regulær PGA Tour-turnering, men formåede dog alligevel at præstere den bedste danske slutplacering nogensinde på den prestigefyldte amerikanske tour.

Ingen anden dansker er nemlig - indtil søndag - nået højere op end fjerdepladsen i en almindelig PGA Tour-turnering.

Højgaard, der er rangeret som nummer 140 i verden, spiller ikke til daglig på den prestigefyldte PGA Tour, men var med på en invitation til turneringen i Den Dominikanske Republik.

Og det gør bestemt ikke resultatet mindre imponerende, mener den tidligere professionelle golfspiller og golfkommentator hos Discovery, Andreas Hartø.

- At en dansker er tæt på at vinde, og at det tilmed er i en PGA Tour-turnering, det er et kæmpestort resultat, siger golfkommentatoren.

Engelske Matthew Wallace vandt PGA Tour-turneringen Corales Puntacana Championship ét slag foran danske Nicolai Højgaard. (Foto: © James Marsh/Shutterstock, Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.)

Når ingen danskere har gjort som Højgaard før, er det dog ikke ensbetydende med, at præstationen slår de tidligere danske sejre på den internationale scene.

- Jeg vil ikke kalde det for det største danske golfresultat. Men det er en af de store.

- De største verdensstjerner spiller World Golf Championships i Texas, som er en kæmpe turnering. Og så blev der også spillet denne lidt mindre turnering på PGA Touren imens. Men feltet var stadig stærkt, siger Andreas Hartø.

Danskerens andenplads kaster godt 2,9 millioner kroner af sig i præmiecheck. Med en top-ti placering har Højgaard også mulighed for at spille med i næste uges PGA Tour-turnering, Valero Texas Open.

I 2021 vandt Nicolai Højgaard sin første af hidtil to sejre på DP World Tour ved Italian Open. (Foto: © ANDREW MEDICHINI, Associated Press)

Tæt til det sidste

Højgaard indledte finalerunden med en sjælden bogey, men fulgte i løbet af de næste fem huller op med tre birdies. Dermed blandede han sig fortsat helt til tops i turneringen efter de første ni huller.

På de sidste ni huller blev Højgaard og de øvrige konkurrenter dog overhalet af engelske Matthew Wallace. Med fire birdies i træk sørgede englænderen for en føring på to slag til Højgaard, da han færdiggjorde runden.

Den langtslående dansker havde to huller igen og med en birdie på 17. hul, var han kun ét slag fra Wallace på Højgaards sidste hul. Danskeren spillede sig til en god birdiechance på 18. hul, men formåede altså ikke at sikre omspillet mod englænderen, der vandt turneringen.

Dermed endte Højgaard i samlet 18 slag under par over de fire runder.

Den bedste præstation for en dansker i en regulær PGA Tour-turnering - altså foruden de såkaldte majors - var indtil i dag Thomas Bjørn, der kom på en delt fjerdeplads i Buick Invitational i 2004.

Nicolai Højgaard har vundet to gange på DP World Tour – tidligere kendt som Europatouren.