Dansk golfspiller tog karrieren op til overvejelse: 'Jeg nåede et punkt, hvor det ikke var sjovt længere'

Nicole Broch Larsen har kæmpet for at finde glæden ved golf de seneste måneder.

- Jeg fik ikke de resultater, jeg gerne ville, men jeg var heller ikke den person, jeg gerne ville være, fortæller Nicole Broch Larsen. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Det kan godt være skræmmende, når man ikke længere føler, man er i stand til at udføre sit erhverv.

Når man har mistet sig selv i processen og ikke længere føler sig tilpas med værktøjet i hånden. Selvtilliden knækket.

For Nicole Broch Larsen, en af Danmarks bedste, kvindelige golfspillere, blev det for meget efter KPMG PGA Women's Championship i juni. Sæsonens tredje Major-turnering, hvor Broch Larsen efter en skidt runde ikke klarede cuttet til weekenden.

Et kig i spejlet, en alvorssnak med de nærmeste, og så var det hele pludselig oppe i luften.

- Det er ret skræmmende, når andre konfronterer en. Det ramte mig og satte en masse tanker i gang. Jeg kunne godt mærke, at jeg var nået til det punkt, hvor jeg seriøst overvejede, om det var det her, jeg skulle.

Nicole Broch Larsen under OL i 2016. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

- Mine trænere kunne overhovedet ikke kende mig under turneringsdagene. Jeg snakkede ikke til nogen, lukkede mig inde, hilste ikke. Den glade Nicole var væk, så det var en øjenåbner, at de sagde noget til mig, siger Nicole Broch Larsen.

Har ændret tilgang

Siden juni har arbejdet med at genopbygge golfspilleren og mennesket Nicole Broch Larsen stået på. Det kan lyde bombastisk, men for den 26-årige golfspiller har det været nødvendigt at få støbt et ny fundament.

Noget, hun kan balancere på, når karrieren tipper på de dårlige dage. For dem har der været flere af i løbet af 2019.

Mere end en håndfuld gange har Nicole Broch Larsen været med i opløbet til de gode placeringer i diverse turneringer, men når posen skal snørres, så har Broch Larsen flere gange mistet grebet. Den tendens bliver der dog taget hånd om.

- Jeg har haft en del dage i år, hvor jeg har været nødt til at arbejde med mig selv, fordi jeg ikke er kommet ud af starthullerne. Jeg var nået til et punkt, hvor jeg ikke syntes, det var sjovt længere. Jeg fik ikke de resultater, jeg gerne ville, men jeg var heller ikke den person, jeg gerne ville være.

- Der er andet i livet end golf, og det er vigtigt, at jeg har det godt, siger Nicole Broch Larsen. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

- Jeg er blevet bedre til at være opmærksom på, at der er andet i livet end golf, og det er vigtigt, at jeg har det godt. Jeg skal være opmærksom på, hvem jeg gerne vil være som person. Både på og uden for banen. Hvilke værdier er vigtige for mig, uagtet hvordan det går på banen, siger Nicole Broch Larsen.

Ingen Solheim Cup

Undervejs i processen har Nicole Broch Larsen været nødt til at indse, at et af sæsonens helt store mål, en udtagelse til Solheim Cup, ikke bliver krydset af.

Resultaterne har svigtet, så drømmen om at repræsentere Europa i kampen mod USA er af naturlige årsager ikke realiserbar, men det er heller ikke så vigtigt i forhold til det store billede.

Ambitionerne rumsterer stadig, tag ikke fejl. Der er OL lige rundt om hjørnet, masser af turneringer, der skal spilles. Men for nu, med en uges afbræk fra lange rejser og turneringsræs, handler det også om at få pustet ud. Gå en runde golf med lillebror, se om der lurer noget lækkert på Netflix.

De små ting, som i det store billede har mere at byde på end eksempelvis Solheim Cup i september, skal der findes tid til, så gløden ikke forsvinder.

Det amerikanske hold med trofæet efter sejren i Solheim Cup i 2017. (Foto: Brian Spurlock © Scanpix)

- Jeg ville ønske, jeg kunne være med til Solheim Cup, men det vigtigste for mig var at finde glæden ved golf igen, og så må det komme i anden række. At komme til OL i Tokyo er stadig mit største mål, siger Nicole Broch Larsen.

At ramme den rigtige form og være i balance er dog ikke ensbetydende med, at resultaterne kommer af sig selv. Der vil stadig være udsving, skæverter og dårlige dage, men den del er blevet nemmere at acceptere for Nicole Broch Larsen.

- Det er naturligt med nogle udsving, og jeg tror ikke, der er nogen, som har en formkurve, der kun går opad. Det går op og ned, specielt i en sport, hvor der er så mange, der kan vinde hver uge. Man skal have en god uge for at være i top ti og en rigtig god uge for at vinde.

- Men man kan ikke dyrke sport, hvis ikke man har det godt.

Facebook
Twitter