Dansk golfstjerne er tilbage igen: 'Jeg har kæmpet for at finde glæden'

Nicole Broch Larsen fik i weekenden banket rusten af efter en periode, som har tæret på hende rent mentalt.

Nicole Broch Larsen spillede i pinseweekenden sin første turnering på dansk grund siden 2013. (Foto: Eric Bolte © Scanpix)

I pinseweekenden var Danmarks bedste kvindelige golfspillere i aktion til DGU Elite Tour II i Helsingør. Danmarks to bedste, Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen, der normalt gør sig på verdens bedste kvindelige tour, LPGA Tour, benyttede den fortsatte nedlukning til at deltage i turneringen.

For Nicole Broch Larsen var det første turnering på dansk jord siden 2013, og det var et glædeligt gensyn for den 27-årige dansker.

- Der er altid en hyggelig og god stemning til de danske turneringer. Det er jo ved at være en del år siden, jeg har oplevet det, så det var sindssygt fedt at være tilbage i det miljø, og vejret har været med os, så det har været en god weekend, siger hun.

Turneringen var en mulighed for at få banket noget af den rust af, der har sat sig i spillet, mens sportsverdenen har ligget stille på grund af coronapandemien.

- Det var fedt at have et scorekort i lommen igen. Rent præstationsmæssigt er jeg ikke supertilfreds, men det er heller ikke slemt.

- Det har været fedt at teste spillet af og se, hvad der skal arbejdes videre på, frem til at vi forhåbentlig selv kan komme i gang på LPGA, siger Nicole Broch Larsen.

Nicole Broch Larsen er aktuelt placeret som nummer 68 på verdensranglisten. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Men der er også noget andet end at få banket rust af, som Nicole Broch Larsen har haft fokus på. Midtvejs i 2019 gik det op for hende, at nydelsen ved at spille golf var væk.

- Den første halvdel af sidste sæson, der kæmpede jeg med det og fik lidt en øjenåbner efter KPMG (KPMG Women’s PGA Champions, red.), så det sidste halve år var for mig meget om at finde glæden ved det og dykke ned i, hvad der er vigtigt for mig.

- Især det, at selvom jeg ikke spiller godt, så vil jeg ikke gå og hænge for meget med næbet se sur ud, men stadigvæk snakke med mine medspillere og sætte pris på, at folk kommer ud og kigger. Virkelig være nærværende i stedet for at gå for mig selv og være irriteret over, at jeg spiller dårligt, siger Nicole Broch Larsen.

Derfor har det handlet om at finde tilbage til glæden for Nicole Broch Larsen, og weekendens turnering var en mulighed for at tage temperaturen på, hvordan det går.

- Det er virkelig god træning, især for mig, med nogle af de mentale ting, jeg kæmper med, sådan noget som nerver og pres. Det er de samme ting, der popper op, så det har virkelig været god træning, siger Nicole Broch Larsen.

Familie og venner

Nicole Broch Larsen lå efter første runde om lørdagen på andenpladsen i DGU Elite Tour II, men på grund af en rygskade på hul syv på anden runde om søndagen, gled hun ned på en slutplacering som nummer fire.

- Selvom jeg døjer med ryggen og ikke spiller så godt, så er der bare mange fede ting, og jeg er blevet meget bedre til at se ud over det dårlige golfspil. Jeg havde noget familie og nogle venner, der var ude og kigge i dag (søndag, red.), og det er jeg blevet bedre at tage ind og sætte pris på, når jeg ikke selv spiller godt.

- Når vi spiller på dansk grund, synes jeg bare, det er megafedt, at folk gider bruge deres søndag på at komme ud og se os spille, uanset at vi stadig har noget rust. Jeg er helt klart blevet bedre til at skelne mellem golfspillet og så at have det godt og være den, jeg gerne vil være, siger hun.

DGU Elite Tour II blev vundet af Emily Pedersen, der sikrede sig sejren efter omspil mod Amalie Leth-Nissen.

Facebook
Twitter