Dansk guldtrio vinder fornem golfpris

John Axelsen og Højgaard-brødres VM-guld er den største amatørpræstation i dansk golfhistorie, lyder begrundelse.

Med titlen som årets goflspillere og Den Gyldne Golfbold følger en check på 20.000 kroner til Rasmus Højgaard (tv.), Nicolai Højgaard og John Axelsen (th.). (Foto: Tariq Mikkel Khan © Scanpix)

Thomas Bjørn var kaptajn for det vindende europæiske Ryder Cup-hold i 2018, og Thorbjørn Olesen var med som spiller, men torsdag blev de slået af en ung trio, da årets danske golfspiller skulle kåres.

En amatørtrio bestående af 20-årige John Axelsen og de 17-årige tvillinger Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard fik torsdag overrakt Den Gyldne Golfbold ved et arrangement i Idrættens Hus i Brøndby.

De tre unge herrer vandt VM-guld i holdgolf for amatører i oktober i Irland, og det er den største amatørpræstation i dansk golfhistorie, lyder det fra Dansk Golf Unions direktør, Morten Backhausen.

- Det er en kæmpe præstation. Jeg har set, hvor hård konkurrencen var. Når man ender på den øverste skammel, så har man gjort det fantastisk. I er med rette de rigtige modtagere af årets Den Gyldne Golfbold.

- Golfverdenen ligger åben for jer nu. Det skulle undre mig, hvis der ikke er en flot karriere foran jer. I bringer stolthed over de rød-hvide farver, siger han ved overrækkelsen torsdag.

Der var mange bejlere til den ærefulde golfpris, men den unge trio vandt med et stort flertal af stemmerne på Sportsjournalisternes Golfklubs generalforsamling.

Golfsporten har i Danmark oplevet megen succes i 2018.

Trioen snupper prisen for næsen af blandt andre Thorbjørn Olesen, der vandt Italian Open i juni og som den blot tredje dansker i historien sikrede sig en plads på Europas Ryder Cup-hold.

Torsdagens prisvindere træder i fodsporene på trioen Morten Ørum Madsen, Joachim B. Hansen og sidste års danske golfspiller i skikkelse af Lucas Bjerregaard, der i 2010 sikrede Danmark en VM-medalje i holdgolf for amatører.

Dengang blev det til en andenplads, men sølv var nok til, at den trio i 2010 blev hædret med Den Gyldne Golfbold.

Den Gyldne Golfbold blev første gang uddelt af de danske sportsjournalister i 1966, hvor Hans Stenderup modtog bolden.

/ritzau/

Facebook
Twitter