Dansk stortalent: Svært at undgå hjemve

Emily Kristine Pedersen har det seneste halve år haft stor succes, men mærker også, at den professionelle karriere er hård.

Emily Kristine Pedersen er en berejst kvinde som professionel golfspiller. (Foto: David Cannon © 2015 Getty Images)

20 år, gymnasiestudent i sommers og regnes som et af verdens største golftalenter. Tingene er gået hurtigt for Emily Kristine Pedersen, siden hun for et halvt års tid siden begyndte at satse fuldt på golf, hvor hun blandt andet har vundet Indian Open i oktober.

Men på det halve år har danskeren også for alvor lært, at det ikke altid er lige nemt at være professionel golfspiller.

- Man når at få hjemve. Jeg sidder lige nu her i Sydney og har næsten 22 timers flyvetur foran mig, så der vil man bare gerne hjem, forklarer Emily Kristine Pedersen.

Det danske stortalent har netop spillet Aussie Masters i Australien uden den store succes. Hun havde ellers en god første runde, men spillet faldt til sidst, og hun måtte nøjes med at blive nummer 64.

Lange rejser

Nu har hun så den lange rejse foran sig til Danmark, hvilket er med til at gøre golflivet hårdt til tider.

- Det er selvfølgelig lidt hårdt mentalt. Det er nogle rigtig lange rejser med meget tidsforskel, men jeg har været af sted i tre uger nu, og der er bare lidt brug for, at jeg kommer hjem og får snakket med min træner og min fysioterapeut, fordi de har ikke været med herude, siger Emily Kristine Pedersen

- Jeg er så kun hjemme i fire dage, inden jeg skal en uge til Kina, så jo det er meget hårdt. Der er meget omstilling hele tiden, forklarer hun.

Stadig optimistisk

I december 2015 blev Emily Kristine Pedersen kåret som rookie of the year på kvindernes European Tour, hvilket gives til den førsteårsspiller, der har klaret sig bedst. 2016 har indtil videre ikke været lige så succesfuldt, men golftalentet fra Smørum er fortsat optimistisk

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at jeg ikke lavede et godt resultat (i Australien, red.), men der er stadig rigtig meget godt at tage med videre til resten af turneringerne, siger hun afslutningsvis.

Emily Kristine Pedersens rejsepartner Nicole Broch Larsen havde noget mere succes i Australien, hvor hun hentede en imponerende tredjeplads hjem.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve