Danske Danny udlever drømmen i Paris: Ikke ét græsstrå må stå forkert

Danny Skytte fra Kolding er en af 180 greenkeepere, som skal sørge for, at Ryder Cup-banen i Paris står perfekt for verdens bedste golfspillere.

Danny Skytte er med til at sørge for, at Thorbjørn Olesen og de øvrige golfspillere har optimale forhold ved Ryder Cup. (Foto: Danny Skytte)

Danny Skytte vidste udmærket, hvad han gik ind til, da han sagde ja til at blive greenkeeper ved Ryder Cup.

Intet andet end perfektion bliver accepteret - hverken fra de 24 golfspillerne, der skal bruge banen i Paris, eller de millioner af tv-seere, som dømmer banens stand hjemme fra stuen.

- Alt skal være gået igennem. Der må ikke være et græsstrå, der vender forkert. Det er der heller ikke, for forventningen er, at alt er i orden, siger Danny Skytte, da vi møder ham på Le Golf National-banen.

Han er til daglig chefgreenkeeper i Kolding Golfklub, men er en af fire danske greenkeepere, der er blevet udpeget til at hjælpe til i Paris. Sådan noget siger man ikke nej til, når ens største passion er at passe og pleje golfbaner.

- Det bliver ikke større for mig, og det er kun i Europa hver fjerde år Jeg kan ikke se, det bliver mere fantastisk, når der også er en dansk holdkaptajn og en dansk spiller med, siger Danny Skytte med henvisning til Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen.

Netop Europas kaptajn, Thomas Bjørn, har haft stor indflydelse på, hvordan banen i Paris har skulle se ud under Ryder Cup. På den måde er den tilpasset, så den passer bedst muligt til de europæiske spillere og omvendt svækker de amerikanske styrker.

Danny Skytte nyder arbejdet ved Ryder Cup. (Foto: Danny Skytte)

Her spiller Danny Skytte og resten af greenkeeperne en vigtig rolle i at få Bjørns ønsker gjort til virkelighed.

- Vi føler, vi er en del af det europæiske hold. Vi råber slagsange sammen midt om natten ude på banen og har et enormt fællesskab, siger Danny Skytte, der flere gange giver highfives til de greenkeepere, han møder på sin vej, mens vi taler med ham.

Langt fra Kolding til Paris

Mens han hjemme i Kolding Golfklub har et budget på fire millioner kroner om året, inklusiv lønninger til sine ansatte, er det helt andre forhold i Paris. Her er der blevet brugt op imod 20 millioner kroner på at gøre banen klar - blot til tre dages Ryder Cup.

- Det, vi kan lave på en time her, tager 14 dage derhjemme. Eksempelvis bliver bunkerkanterne klippet med en håndsaks. Havde vi gjordt det i Kolding, skulle vi starte i april og slutte i december, siger Danny Skytte, mens han fortsætter med historier, der bekræfter, at fejl ikke godtages på banen i Paris.

- 40 mand ledte en af dagene efter ukrudt i tre timer. i alt fandt de otte stykker ukrudt. Så kan man regne ud, at der var over 30 mand, der rendte rundt i tre timer uden at finde noget. Det havde vi ikke haft råd til i Kolding, griner han.

Danny Skytte med sine kolleger. (Foto: Danny Skytte)

Bestræbelsen efter perfektion betyder også, at arbejdsdagene den seneste uge har været tættere på 20 end 10 timer. Greenkeeperne bliver hentet på deres hotel klokken tre om natten og er først hjemme igen omkring klokken 22.00.

Men det gør ikke Danny Skytte noget. For selvom han glæder sig til hverdagen i Kolding, udlever han lige nu sin drøm.

- Jeg kunne godt trænge til en middagslur, men vi kan sgu sove, når Ryder Cup er slut.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter