De danske golf-tvillinger: Om fire år spiller vi Ryder Cup

Danmarks største golftalenter, 17-årige Nicolaj og Rasmus Højgaard, har i denne uge spillet Junior Ryder Cup i Paris - men om fire år vil de være med hos de voksne.

Nicolai Højgaard og Rasmus Højgaard har ambitioner om at spille med i den rigtige Ryder Cup. (Foto: Aurelien Meunier © 2018 Getty Images)

Fredag eftermiddag på Le Golf National-banen sydvest for Paris. Vi er på 11. teested, og overalt er der proppet med mennsker, der vil have et glimt af en af de mest ikoniske sportsbegivenheder i verden.

I klyngen af tilskuerne står to 17-årige drenge på tæer og spejder spændt ned mod greenen - som var de helt normale golfentusiaster.

Men forskellen på de to knægte og alle de andre er, at de er klædt i præcis samme blå dragt, som de europæiske golfspillere har på. Tilfælde? Nej.

Rasmus og Nicolai Højgaard er blandt Europas største golftalenter og spillede tidligere på ugen Junior Ryder Cup, som - meget symbolsk - blev afviklet på Disneylands golfbane i Paris.

Her fik Højgaard-brødrene tildelt et spillersæt, som er identisk med det, de professionelle spiller med under Ryder Cup. Samtidig har de fået gratis entré til de voksnes turnering og alt betalt under opholdet.

Jovist er det en stor oplevelse for to jyske drenge fra Gyttegård Golf Klub, men et sæt tøj og muligheden for at se på, er ikke nok for dem.

De vil være dem, der står bag torvet og slår til bolden.

- Jeg ser det som et realistisk mål, at jeg spiller Ryder Cup, når det er tilbage i Europa om fire år, siger Nicolai Højgaard, der tidligere i år vandt europamesterskabet for amatører og dermed sikrede sig et wildcard til majorturneringen British Open.

Hans bror Rasmus har sammen med Nicolai været en del af flere holdtriumfer i 2018, hvor Danmark blandt andet er blevet juniorverdensmestre med Højgaard-brødrene som spydspidser. Også Rasmus Højgaard har Ryder Cup i tankerne inden for en kort årrække.

- 2020 er nok ikke realistisk, men 2022 er godt et bud, lyder det kort og kontant.

Selvom Europas juniorer godt nok tabte til USA, har græsset i Paris ikke gjort håbet mindre for de to danskere.

Vejen er banet

De skal også bare tage et kig på nogle af de spillere, som er en del af det fine selskab nu. Navne som Rory Mcilroy, Jordan Spieth og Justin Thomas spillede alle Junior Ryder Cup, inden de blev professionelle.

- Det er fantastisk at se, at det kan lykkedes for dem, og det er er helt klart noget, vi tænker over. Vi går og drømmer om, at det er os om et par år, siger Nicolai Højgaard.

De to brødre er stadig amatører, men går lige nu med tankerne om at blive professionelle allerede fra næste sæson. Men selvom de føler, de har niveauet, er beslutningen ikke truffet endnu.

- Vi skal omstille os til et helt nyt liv, hvis vi bliver professionelle. Vi er kun 17 år, og alt skal sættes i rammer. Vi kan ikke bare gå rundt og hygge, som vi gør nu. Det skal vi kunne ændre, men jeg tror omvendt heller ikke, det bliver et problem, siger Rasmus Højgaard.

Årets sæson er så småt slut for Højgaard-tvillingerne, men Nicolai skal allerede om en uge til Argentina for at repræsentere Danmark ved OL for juniorer.