Emily manglede 'selvtillid og selvværd': Nu er hun Europas bedste kvindelige golfspiller

Indtil Emily Kristine Pedersen i søndags blev samlet vinder af kvindernes European Tour, var Iben Tinning eneste danske golfspiller nogensinde til at gøre netop det.

Den tidligere danske golfspiller Iben Tinning (th.) roser Emily Kristine Pedersens samlede sejr på kvindernes europæiske tour. (Foto: Jørgen Jessen og Amer Hilabi/AFP Ritzau Scanpix)

Lad os lige få sat tingene i perspektiv. For forståelsens skyld, ikke mindst.

Søndag hentede golfspilleren Emily Kristine Pedersen sin anden turneringssejr på blot en uge og lukkede således årets Ladies European Tour som samlet vinder.

Det er blot anden gang i historien, at en dansker gør det, tildeles den såkaldte 'Order of Merit', og topper pengelisten.

- Det har været et mærkeligt år for os alle med Covid-19, men mens alle siger, at det er det værste år, har jeg haft mit bedste nogensinde. Det er lidt mærkeligt, men jeg er virkelig glad, siger Emily Kristine Pedersen i en pressemeddelelse.

15 år skulle der gå, før arven fra Iben Tinnings samlede sejr blev løftet, og det understreger i høj grad, hvor 'unik' Emily Kristine Pedersens 2020 har været, siger hende, der om nogen ved, hvad det vil sige - Iben Tinning selv.

- Det er en kæmpe præstation at vinde alle de turneringer og toppe ranglisten. Det er en fantastisk ting, hun har gjort, siger Iben Tinning til DR Sporten.

- Jeg var pavestolt, da jeg selv gjorde det. Det var helt vildt. Det var fedt at kunne kalde sig Europas bedste golfspiller, og det skal Emily nyde.

Emily Kristine Pedersen har selv, ganske åbent, fortalt, hvordan hun har været gennem nogle hårde år og kæmpet med 'at skelne mellem golfspilleren Emily og privatpersonen Emily'.

Golfen styrede hende, og det er tydeligt for Iben Tinning, at Emily Kristine Pedersen har været gennem en 'stor personlig rejse'.

- Jeg tror, at Emily har manglet selvtillid, selvværd og den indre tro på, at hun er god nok, er dygtig og sagtens kan præstere på det her niveau. Det tror jeg, at hun har fundet nøglen til nu, siger Iben Tinning.

Emily Kristine Pedersen (billedet) er den blot anden dansker til at toppe kvindernes LGPA-tour. Den første til at gøre det var Iben Tinning i 2005. (arkivfoto) (Foto: David Cannon © Scanpix)

- Hun har også fået sig selv med som et helt menneske. Det alene, synes jeg, er en kæmpe præstation, også for hendes helt almindelige liv, at hun er kommet så langt.

Golf er en sport, hvor man tilbringer rigtig, rigtig mange timer med sine tanker, og derfor spiller selvtillid en enormt stor rolle, hvis man skal præstere kontinuerligt over så mange turneringer, siger Tinning.

- Man slår rigtig mange slag, man ikke er tilfreds med, hvis man er lidt perfektionistisk, og det er de fleste idrætsudøvere. Det skal man kunne kapere og tåle at se, før det perfekte, gode slag det kommer. Det er en af årsagerne til, at golf er et hårdt mentalt spil.

Var du selv god til den del af spillet?

- Jeg kæmpede også mange år med det, og det var egentlig først i de sidste år af min karriere, hvor jeg synes, at det lykkedes. Det var svært, det må jeg ærligt indrømme, siger Iben Tinning.

Kvindelig dansk golftrio giver tro på fremtiden

Hvorfor skulle der gå 15 år, før en dansker gentog Iben Tinnings samlede sejr på touren?

Det er vel, fordi det er svært, griner Tinning.

Stabilitet er ikke bare et buzzword, men en decideret nødvendighed, og den har Emily Kristine Pedersens fundet. Sammen med to andre danskere, Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen, giver en rød-hvid trio troen på, at danske kvindegolf går flere store resultater i møde.

- Vi er langt i Danmark. Jeg synes, at de danske kvinder præsterer på rigtig højt niveau alle tre. To af dem er på den stærkeste tour i verden og gør det rigtig godt. Det med at vinde en Major, tror jeg ikke, er langt væk. De er dygtige alle tre, siger Iben Tinning.

Emily Kristine Pedersen vandt både den individuelle turnering ved Saudi Ladies Team International, men det blev også til endnu en triumf, da hun som kaptajn i holdkonkurrencen vandt med Michele Thomson (Skotland), Casandra Hall (Sydafrika) og amatørspilleren Matt Selby.

24-årige Emily Kristine Pedersen har en flot amatørkarriere bag sig, hvor hun i øvrigt også blev individuel europamester. Derfor er Iben Tinning overbevist om, at Pedersen har niveauet til at bide sig fast i toppen.

- Hvis hun selv vil det, er jeg ikke i tvivl om, at hun kan nå rigtig langt.

- Man skal ville det, have drivet og lysten til otte-ti timers træning hver dag - mentalt, fysisk, teknisk, og så skal man ville det her rejseri. Det er ikke kun det at præstere på golfbanen. Det er også alle de andre ting udenom, der skal fungere, siger Iben Tinning.

Facebook
Twitter